Мюфтийството: Турция финансира училища в България (видео)

  • 25 януари 2016 09:14

  • 2757
  • 1
Мюфтийството: Турция финансира училища в България (видео)
©

Сумата, която отпуска Турция за четири учебни заведения в България, е около три милиона, съобщи в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия говорителят на Главното мюфтийство Ахмед Ахмедов.

По повод информацията, че 40% от средствата, с които се финансира Главното мюфтийство у нас, идват от Турция, Ахмедов изтъкна, че единствено сектор Образование получава 40% от бюджета си от южната ни съседка, а изповеданието има още над 10 секторни политики. 

"Сектор Образование при нас са училищата и Висшият ислямски институт, финансирането на които е скрепено с междудържавен акт. Това са нормални училища - гимназии под контрола на Министерството на образованието, в които се изучават общообразователни и религиозни предмети", посочи говорителят на Мюфтийството, като уточни, че децата, завършили тези средни общообразователни училища, могат да станат имами, ако пожелаят. 

По думите му, финансирането на училища от турска страна е вече 15 години.

Ахмедов отказа да прави политически анализи и да коментира дали Турция е светстка страна или не.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2757 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.01.27 | 04:50

1
zashto tuka e BULGARIA NE E TURKISTAN I OSMANOSALAFITSKI VEROU4IA SA VREDNI ZA SVETA VUNNNNNN NIKVA EVROPA TERRORISTI FASHISTI VUNNNN

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини