София и Пловдив с обща кандидатура за Европейска столица на културата

  • 15 ноември 2011 10:10

  • 731
  • 1
София и Пловдив с обща кандидатура за Европейска столица на културата
©

Пловдив и София ще кандидатстват съвместно за Европейска столица на културата. Това обявиха в ефира на Дарик радио председателят и зам.-председателят на Бизнес експертен съвет Димитър Язов и Радослав Бозуков.

По думите им, разговорите между новия кмет на Пловдив Иван Тотев и кмета на София Йорданка Фандъкова са в напреднал стадий и са сигурни на 90%. Партньор при кандидатстването ще бъде италианският град Равена. В момента, в който София и Пловдив се обединят, шансовете ни скачат неимоверно в сравнение с останалите региони, категоричен е бизнеса.

Представители на над 50 фирми са присъствали на импровизираната среща на бизнеса с управата на Пловдив миналия петък. Кметът Иван Тотев излезе с конкретни предложения за развитие на бизнес средата в града и отговори на всички въпроси абсолютно подготвен, което изнендада голяма част от присъстващите, каза в ефира на Дарик Димитър Язов. Най-големият проблем не е световната криза, а кризата в управлението на града, допълни той. По думите му, през последните 3 години Пловдив е бил във война с държавата, което отблъсква големия бизнес и води градът надолу.

Съществува риск, когато властта се вземе само от 1 партия, както е в случая с ГЕРБ. Тотев обяви, че застава зад ясно, точно и прозрачно управление, което е гаранция за привличането на чужди инвестиции, допълни Язов. Важно е как точно ГЕРБ ще използва властта, тъй като от това зависи какво ще се случи на изборите след 2 години, коментираха още от БЕС.

Последвайте канала на

Novini.bg
731 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
sportnamedicina.com

2011.11.15 | 10:27

1
Посетете първия професионален сайт в България за спортна медицина www.sportnamedicina.com

Добави коментар

Водещи новини