Нов кмет на Главиница встъпи в длъжност

  • 08 януари 2016 18:08

  • 2257
  • 0
Нов кмет на Главиница встъпи в длъжност
©

Нарушен е балансът в работата на административното ръководство и Общинския съвет с гражданите и това трябва да бъде приоритет, заяви при встъпването си в длъжност Сениха Неази, назначена вчера за временно изпълняваща длъжността кмет на Главинишката община на Силистренска област, цитиран от БТА.

Назначението е заради прекратените правомощия от Общинската избирателна комисия на избрания на последните избори кмет на общината Насуф Насуф, който има потвърдена от ВКС присъда. Според законовите изисквания трябва да бъдат проведени нови частични избори за кмет на община Главиница, като до полагането на клетва на новоизбрания кмет функциите се изпълняват от временно изпълняващ длъжността, избран от Общинския съвет в Главиница.

На досегашните заседания на Общинския съвет "не са предприети действия по изпълнение на законовото задължение, което е възможно да образува административен вакуум с евентуални негативни последици за общината".

"Предвид създадената ситуация и за нейното преодоляване за единствен начин се смята назначаването на временно изпълняващ длъжността със заповед на областния управител на област Силистра", се казва в съобщение от Областната администрация в Силистра.

Сениха Бейхан Неази е педагог по образование и работи като старши-учител в ЦДГ "Васил Левски" в село Зафирово. Била е общински съветник два мандата. Сега е председател на НЧ "Ведрина" в село Косара.

2257 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини