Осъдиха двама университетски асистенти за присвояване на европари

  • 21 декември 2015 14:56

  • 1193
  • 0
Осъдиха двама университетски асистенти за присвояване на европари
© Getty Images/Guliver

Двама главни университетски асистенти са осъдени за присвояване на евросредства за студентска програма. Това съобщиха от Апелативна прокуратура.

От там добавиха, че Апелативният съд е потвърдил осъдителните присъди на окръжния и е определил наказание от три години затвор условно за Атанас Луизов и Деян Лазаров. Изпитателният им срок е пет години.

От Апелативна прокуратура поясниха, че от септември до декември през 2004 година като управител и заместник- управител на сдружение с нестопанска цел двамата са присвоили над 20 хиляди евро.

Парите са на Европейския съюз. Това е била първоначалната сума от 60 процента на проект "Европейски маркетингови практики за студенти". Средствата, които са по програма "Европейска програма за професионално образование и обучение Леонардо да Винчи", са предоставени за професионално обучаване.

Останалите 40 процента от финансирането Луизов и Лазаров присвоили през следващата година. Те са били още 17 944 евро. Решението на съда подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Константин Тодоров
1193 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини