Плевнелиев към дарителите: Говорете за делата си, не бъдете скромни (видео)

  • 02 декември 2015 15:37

  • 2285
  • 4
Плевнелиев към дарителите: Говорете за делата си, не бъдете скромни (видео)
© Булфото

По повод Международния ден на доброволчеството - 5 декември в президентството бяха връчени награди "Доброволческа инициатива" за 2015 г. Наградите се връчват за трета поредна година. Президентът на Република България Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното говори пред гостите, предаде репортер на Новини.бг.

Той се обърна към всички с думите, че доброволчеството е кауза, на която хората се отдават. Той благодари на дарителите, защото този акт осмисля гражданството. "За мен е чест да бъда с българските доброволци, хората които дават надежда за една по добра и хуманна България", заяви той.

Държавният глава благодари на дарителите за това, че вдъхновяват хората и им показват смисъла да си гражданин и да си добър българин. "Живеем в трудни времена, на изпитание са поставени нашите ценности и начин на живот. И когато е трудно и тежко няма да се предадем и ще продължим напред. Ние няма да загърбим културата на съпричастност и традиционната за българите хуманност", каза Плевнелив.

"Искам да споделите, какво ви мотивира да започнете да покажете резултатите на започнатото", каза той и посочи, че в България има поговорка - "Направи добро и го хвърли зад гърба си", каза Плевнелиев. "Моят съвет е говорете не бъдете толкова скромни говорете за вашите дела. Нека всички доброволчески инициативи бъдат оповестявани и нека да бъдат споделени от всички. За ползите от доброволчеството и реалните резултати ще привлечем нови съмишленици", коментира президентът.

Според него тази култура е градена векове и тя ни прави хора и българи. "Няма да загърбим желанието всеки човек да подаде ръка на човек в нужда. Гордеем се с културата и държавността, която идва от Европа и с активните граждански общества", обясни той. "Гордеем се с примера за съпричастност, култура и свободи. Тази култура на съпричастност и в основата на доброволчеството тя ни прави свободни личности, хора и общество. Тя ни сплотява и ни прави силни като граждани и общество, което има кауза и мисия", допълни Плевнелиев.

Президентът каза, че всяка благородна инициатива си заслужава и че всяко добро дело ни обединява. "Гордея се, че българските доброволци давате пример. Ние заедно ще посочим, че България е горд член на Европа, която няма да изневери на ценностите", заяви президентът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2285 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
jal

2015.12.03 | 11:16

4
Срам ме е от този ... Нацията ни мислеше, че по-ниско от Желю Желев не може да бъде президент, но този е най-лош материал!

2015.12.03 | 09:28

3
Абсолютен п.а.ля.ч.о.
:)

2015.12.03 | 09:28

2
goliam mo6enik e toia nee prezident

2015.12.03 | 09:28

1
Б. О. К. Л. У. К

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини