Съседи се цакат с фалшиви протоколи за парното

  • 17 ноември 2015 06:15

  • 2655
  • 0
Съседи се цакат с фалшиви протоколи за парното
© Булфото

Съседи в топлофицираните блокове масово се цакат с фалшиви протоколи от решения на етажната собственост за парното. Когато измамата се разкрие, това предизвиква истинска война във входа. Най-масовият случай на представяне на лъжливи протоколи от решенията на входа е когато някой иска да му се засекат уредите, за да не плаща солена сметка за предишния сезон, а е изтървал всички възможни срокове за това. Има обаче и случаи, в които протоколи се използват, за да се топят съседи, че крадат парно. Това  топлинни счетоводители, цитирани от Монитор.

Другото основно нещо, което пали войните във входовете, са съмненията за кражби. Практиката е хората да се оплакват на топлинния счетоводител от недобросъвестни съседи, но отказват да ги посочат. Освен това държат да останат анонимни. Най-често заподозрени са домоуправителите, които в общия случай са свръзката на входа с фирмата за дялово разпределение. Срещу тях оплакванията са или че крадат, или че счетоводителят нарочно им пише по-малка сметка и им дава някакви преференции, обясниха от „Техем“.

„Има злоупотреби със събиранията на подписи от етажната собственост“, коментира шефката на „Нелбо“ Боряна Колева. Има случаи, в които хората не са се подписвали изобщо, а се оказва, че протоколът от решението на общото събрание е за преизчисляване на сметката на техен съсед през ноември, което води автоматично до вдигане на сметката на останалите.

Последвайте канала на

2655 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини