Повече от 7000 нуждаещи се в област Кърджали ще получат пакети с храни

  • 16 ноември 2015 14:34

  • 1369
  • 1
Повече от 7000 нуждаещи се в област Кърджали ще получат пакети с храни
©

Общо 7565 души се в област Кърджали ще получат хранителни пакети от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се. Това стана известно на съвместна пресконференция на БЧК, Областния информационен център и местната структура на Агенцията за социално подпомагане.

Предвидено е всеки пакет да съдържа 21 артикула, част от които са брашно, леща, спагети и компот, обясни директорът на областната структура на БЧК в Кърджали - Жана Чакърова-Шукерска. Тя допълни, че хранителните пакети ще бъдат раздавани в един основен и в осем временни пункта на БЧК в областта.

Списъците с хората, които ще бъдат подпомогнати, вече са изготвени от Агенцията за социално подпомагане и предадени на БЧК. Заради процедура по обжалване за част от продуктите, не е ясно кога точно ще започне раздаването. От БЧК се надяват това да се случи в средата на януари 2016 г. или най-късно в началото на февруари.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1369 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.11.17 | 07:54

1
На фона на тази отчайваща бедност, трябва да приемаме и мигранти! На тях - парични помощи и пълна издръжка, а на бедняците в страната - пакети с изостанали стоки с изтичащ срок на годност!

Добави коментар

Водещи новини