Скандалът с Вартоломей е леко преекспониран, каза Харалан Александров

  • 11 ноември 2015 08:25

  • 1483
  • 2
Скандалът с Вартоломей е леко преекспониран, каза Харалан Александров
©

Патриаршията в Истанбул никога не е имало друго отношение, освен менторско.

Би трябвало хората, които са го поканили патриарха да са наясно с това. Леко преекспониран е този скандал, тъй като става дума за архаична институция. Това заяви Харалан Александров по ТВ7.

По думите му поведението и посланията, които изпрати Вселенския патриарх не са на висотата на позицията. Сигурен съм, че ще се нагледаме на чудеса по време на президентската кампания, каза още той.

Президентът изглежда като накиснат в тази срамотна ситуация, каза Харалан Александров.

Отказът на Борисов да се срещне с Вартоломей беше поне някакъв отпор на създалата се ситуация, каза той.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1483 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Jiri

2015.11.11 | 14:07

2
Този Харалан от всичко разбира, бравос!Дали знае Отче наш, дали се е причастявал, дали знае кой кой е в православния свят, СЪМНЯВАМ се!Ех тези социолози, по-добре си взимайте паричките и си говорете за политика, Църквата оставете на въцърковлените!
ДДД

2015.11.11 | 13:12

1
Съгласен съм, че"Вселенски патриарх" е архаична институция. Но докога ще продължаваме да учим българите на лъжовна история, като правило писана от нашите врагове и подкрепяна от техните български слуги? Докога ще се отрича истинския произход на народа ни? Докога ще слушаме приказки как една малка орда чергари победила цялата армия на най-великата световна империя и то водена лично от императора, което се е случвало само 2 пъти в историята? Уплашили са се от някаква орда чергари? Докога ще се отрича, че ние сме християни още от 1-ви век?Разбира се не всички, по разбираеми причини. Докога ще се лъже, че разрушените по нашите земи в края на 6-век над 900 църкви, е дело на варварите славяни(за чието присъствие няма никакви доказателства), а не са разрушени от православните? Нима Св.София в Константинопол не е била разрушавана 2 пъти от "православните"? Не знам "славяните" да са превземали столицата на империята. Защо не кажем истината, че по времето на князБорис , само е сменен символа на вярата, от Сирмиумския на Никейския. Това е отстъплението на Борис, който е бил слаб владетел и се принудил на това действие. Никакво "покръстване" тогава не се е състояло. Та и княз(канас) Кубрат и Тервел са били християни.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини