Шест инцидента на работното място довели до смърт в Ловешко

  • 21 октомври 2015 14:05

  • 1247
  • 0
Шест инцидента на работното място довели до смърт в Ловешко
©

Шест инцидента на работното място са довели до смърт в Ловешка област, съобщават от Инспекцията по труда.

През третото тримесечие на годината са станали общо осем инцидента по време на работа. В сравнение с миналата година трудовите злополуки се увеличават.

Към момента само два от инцидентите са признати за трудови, а останалите все още се изясняват.

В строителни обекти са настъпили два инцидента. Единият е довел до смърт на работещия от поражение от електрически ток, а другият до неработоспособност на пострадалия от получени фрактури при падане от височина.

Два от смъртните случаи на работници също са вследствие от падане от височина. Злополуките са станали в предприятие от икономическа дейност "Социална работа без настаняване" и кланица за птици.

В предприятие за производство на изделия от дърво работник е получил наранявания, които са довели до трайна неработоспособност.

Друг инцидент е станал в предприятие за производство на химически продукти. В резултат на разхерметизиране на използваната инсталация работещият е бил залят с горещо масло и получените изгаряния са довели до неговата смърт.

В два от случаите, довели до смърт на работещия, е установено, че се касае за нетравматични увреждания - инсулт или инфаркт на служителя, съобщават още от инспекцията.

От там допълват, че злополуките са резултат от необезопасяване на работното място и/или работното оборудване.

Последвайте канала на

1247 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини