Мечки ядат овце за закуска в Девинско

  • 09 септември 2015 08:09

  • 2663
  • 1
Мечки ядат овце за закуска в Девинско
© Getty Images

Мечки нападат за четвърти път от месец насам девинското село Брезе. Това съобщиха изплашените жители на родопското село. 15 овце са станали жертви на дивите зверове. Предполага се, че нападенията са извършени от различни мечки, като при някои от тях е била майка с малко мече.

Хората в селото са много притеснени, тъй като нападенията се случват много близко до населеното място, като едно от тях е в плевня, която се намира в самото Брезе. Тогава са пострадали четири животни, а при друго са умъртвени осем овце, пише в. "Монитор".

От селото искат да се вземат мерки, за да се прекратят нападенията, дори ако се наложи да се стигне и до обстрел Нападенията на мечки в района на селото не се рядкост. И през миналата година дивите зверове често нападаха стадата в района, като тогава пострадаха и доста пчелини.През август са регистрирани общо осем нападения на мечки в Смолянско. По едно нападение има в с. Сивино, общ. Смолян, Девин, Борино и с. Стояново, общ. Ардино.

Последните серийни нападения на мечки бяха точно преди година в Забърдо и Калофер. Хората в родното място на Ботев тогава обясниха, че мечките са стръвници и вече са изяли 10 животни. По-тревожното е, че мечките вече не са били само в гората, а излизали и на пътя. Две момчета с мотор са се сблъскали през нощта с мечка и двете й мечета в Калофер.Младежите се прибирали от вила през нощта. На 500 метра от града светлините им угаснали и не видели дивите животни. Като по чудо се отървали невредими и успели да избягат Това е поредната случка, която изправя местните на нокти. Хората твърдят, че мечките са стръвници и вече са изяли 10 животни.Като истински ужас описват първата в живота си среща с мечки Митко и Генади.В Забърдо при нападенията си, продължили от септември до ноември, големите зверове дори бяха изяли две 200-килограмови прасета.

Последвайте канала на

Novini.bg
2663 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Родопчанин

2015.09.21 | 14:46

1
За съжаление животът на мечките според природозащитниците е по ценен. В Родопите хората вече ги е страх да отидат в гората за малини, боровинки, гъби и дори само за разходка!

Добави коментар

Водещи новини