Затворници учат, за да станат бизнесмени

  • 04 септември 2015 18:26

  • 1583
  • 1
Затворници учат, за да станат бизнесмени
© Булфото

Затворници се учат да стават бизнесмени, като посещават курсове по предприемачество, лидерски умения и управление на лични финанси, съобщи News7.

Около 1000 души с днешна дата изтърпяват наказанията си в основния корпус на Централния софийски затвор. Близо 50 от тях обаче са категорични, че ще започнат живота си отначало.

37-годишният Лазар Михайлов за втори път попада зад решетките на Централния софийски затвор. Сега - за кражба, извършена през 2007 година. Присъдата му е 3 години лишаване от свобода. Лазар твърди, че не знаел за нея, тъй като 6 години живял в Испания. Бил наркозависим и се лекувал в комуна.

Днес Лазар трябва да излезе на свобода. И знае с какво ще се захване, за да остане животът зад решетките само лош спомен. Първоначалният капитал за бизнеса си Лазар ще натрупа в България. Близо пет месеца вече той посещава курс за управление на лични финанси, организиран от фондация "Мисия Спасение". Основното в него - учи се да спестяваш.

Проектът на неправителствената организация "Мисия Спасение" се осъществява съвместно с Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и се финансира по Норвежкия финансов механизъм. Той ще продължи до април следващата година.

1583 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.09.04 | 23:04

1
Боже, пази България??

Добави коментар

Водещи новини