Деца от Казанлък издадоха пътеводител на града

  • 24 август 2015 12:19

  • 1335
  • 0
Деца от Казанлък издадоха пътеводител на града
© Булфото

"Моят град Казанлък" се нарича пътеводител-справочник, създаден от децата на Казанлък за приятели и туристи в града.

Пъстрата книжка с полезна информация за града на розите, е съвместен продукт на школата по рисуване "Арт линия" и детския писателски клуб "Светлини сред сенките", съобщи пред БТА Ваня Запрянова, ръководител на школата.

В пътеводителя в забавна форма, на 28 цветни страници, с помощта и на 60 рисунки на деца, е събрана полезна информация за Казанлък, свързана с неговата история, култура, забележителности, атракции. С детски рисунки и текстове са онагледени интересните места за посещения от туристи: тракийски могили, музеи и галерии, родни къщи на писатели, композитори и художници, паркове и атрактивни места за отдих в района.

Детският пътеводител включва специална карта на града, с отразени в нея местни забележителности и маршрути до тях. Идеята на малките автори е в ново бъдещо допълнено издание тази карта да е под формата на пъзел.

Две години са работили децата от двете школи за осъществяване на детския пътеводител. Той става книжен факт с финансовата подкрепа на Община Казанлък, историческия музей "Искра" и общинската библиотека в града.

Първият туристически справочник за Казанлък, изработен от деца, е в тираж 3 хиляди броя. Малката цветна книжка може да се намери в историческия музей на Казанлък, както и в някои магазини за сувенири. Заради интереса към него както от български, така и от чужди туристи, авторите на детския пътеводител планират бъдещото издание да е и на английски език.

1335 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини