Религиозните светогледи и ценности на 21-и век ще обсъждат на форум български и чужди учени

  • 15 юли 2015 07:13

  • 1555
  • 1
Религиозните светогледи и ценности на 21-и век ще обсъждат на форум български и чужди учени
©

"Традиционни религиозни светогледи и ценностите на 21-и век" е темата на Десетата академичната конференция с международно участие, която ще се състои на 16 и 17 юли в Руския културно-информационен център в София. Това съобщиха организаторите на форума от Научно-изследователската група "Религиозно-философски парадигми и интеркултурен диалог" - на БАН и СУ и катедрата "Религия, вярвания, светоглед" при Института за изследване на обществата и знанието към БАН, цитирани от БТА.

Форумът е под патронажа и с участието на председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров, а ръководител на проекта е д-р Стефан Пенов. Конференцията е посветена на 1150 години от приемането на християнството в България. В конференцията ще участват учени от БАН, от Софийския университет "Св. Климент Охридски", представители на Националния съвет на религиозните общности в България, както и чужди учени.

Сред участниците са проф. д-р Александър Гънгов, проф. Владимир Чуков, проф. Петко Ганчев, д-р Алексей Швечиков и доц. д-р Дмитрий Бирюков от Санкт Петербург, доц. Веселин Босаков, доц. Емилия Петрова, доц. Борислав Нинов, проф. Антони Хубанчев, д-р Людмил Петров. На форума ще бъде представена книгата "Религиозната философия на абрахамичните религии" на ръководителя на първата у нас светска катедра по религия и на проекта - д-р Стефан Пенов.

1555 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2015.07.15 | 10:58

1
Сега сме 2015год. От Годината на Православието.

Добави коментар

Водещи новини