Притежатели на ипотечни кредити в швейцарски франкове излизат на протест

  • 02 юни 2015 09:55

  • 2454
  • 4
Притежатели на ипотечни кредити в швейцарски франкове излизат на протест
©

Собственици на ипотечни кредити в швейцарски франкове излизат на протест в София.

Инициатори на акцията са хора, които вече не могат да изплащат задълженията си към банките, обясни пред БНР Доротея Ангелова, която е председател на сдружението "Защита правата на кредитополучателите":

"Колкото повече плащаме, толкова повече дължим към банката. 50 хил. евро примерно към днешна дата, след 7 години изплащане на двойно по-високи вноски ежемесечно, кредитът е вече към 70 хил. евро. Ние сме организирани в една Фейсбук група, над 2000 човека. Нямам представа все пак, предвид това, че е работен ден, колко ще дойдат. Но очакваме поне над 300 човека да се появят пред президентството", споделя Ангелова.

Протестът е насрочен за 11,30 часа.

Последвайте канала на

2454 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Miro

2015.06.03 | 10:11

4
Ако мога да перефразирам - "а га ядохте кифтета не ревахте". Полакомихте се по ниските лихви, сега ще си понесете последствията от взетите решения. Много е лесно така, като е хубаво си трайкахте, сега - ааа държавата да ни оправя. Защо? Да не би държавата да вие карала във франкове да взимате кредити в България? Аз като теглих кредит едно от задължителните ми условия беше да е в левове, каквото ще да става. Заплатите вървят на горе, и вноската ми става все по-лесна за плащане. Главите не са само за носене на шапка, ами и аз мислене.
Не олигофрен

2015.06.03 | 10:11

3
Теглих кредит във франк, а когато го усвоявах ми платиха в евро и сега искат да им го връщам във франкове!!!! Все едно да дам на някого килограм сол, пък после да искам от него да ми връща килограм злато !!!!
христо

2015.06.03 | 09:23

2
а защо не помислиха когато избраха тази валута за кредит? май идеята беше че лихвата е много малка? и от умни хитреци сега им се плаче....
Unkknown

2015.06.03 | 09:22

1
Това си е редовен номер на банките.Отпускане на кредити в силна валута срещу по-ниски лихвени проценти ,но явно българина валутния курс много много не го отчита,ами се лакоми за по -ниските лихви.

Добави коментар

Водещи новини