Ивайло Московски: Дизелови влекачи ще изтеглят закъсалите влакови композиции

  • 18 октомври 2011 09:29

  • 1732
  • 0
Ивайло Московски: Дизелови влекачи ще изтеглят закъсалите влакови композиции
© Интернет

Обстановката по пътищата и жп линиите в страната е тежка. Движението на влаковете е ограничено, но колегите действат за регулиране на обстановката, изпратени са дизелови влекачи, които да извлекат влаковите композиции, каза за БТВ Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, министър на транспорта.

Поредната стъпка на Министерството на транспорта за сигурността по пътищата е електронната система за оценяване на изпитите за шофьори, обясни министър Московски за новата система на оценяване.

За момента листовките се попълват на хартиен монитор, след което минават през сканиращо устройство, което ги проверява самата система и дава резултатите, обясни още транспортния министър.

Абсолютно всички учебни автомобили, които изпитват младите шофьори са оборудвани с камери, така че манипулации в изпитните резултати няма как да има.

Той е сигурен, че чрез тази мярка младите шофьори ще бъдат обучени по-добре.

БДЖ е в технически фалит действително
и целта на министерството е това дружество да не е на загуба и отчете, че тази година дружеството ще приключи с 25 млн. лв. загуба. За съкращенията в БДЖ, за които се заговори тези дни той каза, че все още не е направен разчет и не знае колко ще бъдат тези хора.

Последвайте канала на

1732 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини