Обстановката в страната постепенно започва да се нормализира

  • 13 март 2015 08:36

  • 868
  • 0
Обстановката в страната постепенно започва да се нормализира
© Булфото

От близо 200 000 домакинства без захранване в бедстващите от снега райони, успяхме да сведем броя им до 45 000.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Петър Костадинов от EVN. "В района на Велинград е възстановено електричеството в селата Света Петка, Долно Дъбово и Семерци. Днес ще бъдат отстранени авариите навсякъде в региона", увери той. Костадинов допълни, че на труднодостъпните места, където в момента е невъзможно да мине техника, която да осигури възможност да бъдат сменени счупените стълбове, ще бъдат доставени генератори, така че клиентите да не усещат липсата на захранване. "Пораженията са по всякакъв вид инфраструктура. Когато има проблем със захранването по вина на дружеството, ние винаги обезщетяваме нашите клиенти. В случая е очевидно, че няма как за такова голямо бедствие да се търси вина у когото и да било в страната”, подчерта Петър Костадинов.

Все още има населени места, до които няма достъп след обилния снеговалеж в Южна България. Нивата на язовирите и реките в Пазарджишка област постоянно се наблюдават заради очакваното им повишаване след снеготопенето. Засега няма основания за тревога. Повишени са малко речните нива, но това също е нормално.

Няколко високопланински села в Смолянска община продължават да са в снежен капан. Военна техника се включи в проправянето на пътища. Пътят Кърджали-Ардино беше отворен за движение на всички видове превозни средства.

Обстановката във област Велинград се нормализира. Късно снощи почистващите екипи успяха да стигнат до блокираното село Бозьово. Там преспите са над три метра. Днес продължава разчистването и разширяването на пътищата във високите планински части.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
868 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини