Разрушиха частния кей на Оризовия барон в Райския залив

  • 14 октомври 2011 06:30

  • 5583
  • 3
Разрушиха частния кей на Оризовия барон в Райския залив
©

С къртачи и чукове затворници започнаха премахването на частния кей и тераса върху скалите над морето, които са строени от бургаския бизнесмен Светлозар Лолов, известен като Оризовия барон, пише в. Монитор.

Терасата е част от имението му на Райския залив, а плажът пред нея се ползва като частен. Актът за събарянето е издаден преди четири години. Това съобщиха от РДНСК – Бургас, след старта на събарянето на първите незаконни постройки на Райския залив край Созопол.

Операцията явно наистина се оказва сложна, тъй като до скалите няма как да стигне техника и може би затова досега не се е намерила фирма, която да се наеме със събарянето, обясниха от РДНСК - Бургас.

От сряда затворници къртят дъските и бетона на ръка и работата спира всеки път когато вали дъжд, затова сигурно ще продължи поне няколко дни, коментираха експерти. Освен терасата незаконен е и бетонен кей, изграден от същия бизнесмен без разрешително. Кеят се е ползвал години наред и от рибарите. Някои от тях обясниха, че кеят е построен от Лолов, за да си спира частната яхта

Те само са го насипали, за да могат да си качват на него касите с риба. „При една буря яхтата се разби на брега, а после изчезна, изчезна и Лолов – не сме го чували, нито виждали”, разказва рибарят Славчо Лазов. Бизнесменът е издирван от полицията за данъчни измами и изнудване, а имотите му са запорирани. За разлика от терасата и кея имението на Светлозар Лолов, наричан още Оризовия барон, е напълно законно, твърдят от РДНСК.

Според инспекторите в култовия Райски залив край Созопол няма други незаконни обекти или съоръжения. Имало обаче строежи със заповеди за спиране на строителната дейност. „Щом рушат едното, да разрушат и другите, повечето постройки отсреща са незаконни!” категорични са рибарите.

От строителната дирекция обясниха, че за да проверят дали един строеж е законен, трябва да има жалба от потърпевши. Така е станало с оградата на Лолов, която навлязла в чужд имот. Оградата се оказала незаконна, но премахването й било от компетенцията на местната община. Проверка можело да бъде направена и ако има сигнал от общината, а такива сигнали в дирекцията за строителен контрол не са постъпвали.

Последвайте канала на

Novini.bg
5583 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
kinesiotapebg.eu

2011.10.14 | 14:45

3
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu
Стършела

2011.10.14 | 14:45

2
Ей,келеш,не си прави безплатна реклама на лентичките си !!! Тук се пишат коментари по статията,ахмак такъв... Вземи си забележка, защото такава революция в света на спортната медицина ще видиш,та чак гъза ще те заболи !!!

2011.10.14 | 11:41

1
Курво, още ли не са те хакнали?!

Добави коментар

Водещи новини