4-годишно дете с опасност за живота след срутване на ограда

  • 07 ноември 2014 11:14

  • 1686
  • 1
4-годишно дете с опасност за живота след срутване на ограда
©

4-годишно момче е в критично състояние в болницата във Велико Търново, а негово 6-годишно съседче е с черепна травма, след като върху двете деца се срути тухлена ограда, съобщи „24 часа".

Инцидентът е станал вчера следобед в полскотръмбешкото село Раданово.

4-годишният Николай и малко по-големият Румен преминавали по улица под жп линията Горна Оряховица - Русе в ромската махала, когато нестабилното ограждение на частен имот, високо около 1.80 м, рухнало върху главите им.

Близките извадили затрупаните деца и първо ги откарали с частни коли в спешния център в Полски Тръмбеш. Оттам е преценено, че състоянието на децата е сериозно и били транспортирани в търновската болница.

По-тежко пострадал е Николай, той е с черепно-мозъчна травма, счупено бедро и с опасност за живота. Другото момче също има травма на главата, но състоянието му е добро.

Според кмета на Раданово Йордан Йорданов оградата, е паднала от вибрациите на преминаващ по жп линията влак. "Навремето оградите са строени скрепени с кал и без стабилни основи. Те са били допълнително подмити от обилните валежи т.г., а жп линията е само на около 100 метра от къщите в ромската махала и вибрациите са значителни", обясни Йорданов.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1686 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.11.08 | 12:12

1
А дали не са "брали" желязо от тази ограда, и затова да е паднала?

Добави коментар

Водещи новини