Овладяна е обстановката в пазарджишкото село Добровница

  • 16 септември 2014 18:58

  • 1043
  • 0
Овладяна е обстановката в пазарджишкото село Добровница
© Булфото

Обстановката в пазарджишкото село Добровница е овладяна, съобщава БНР.

Около 100 къщи тази нощ бяха залети вследствие на обилните дъждове. Двата запушени отводнителни канала, които предизвикаха наводняването, вече са освободени и водата се оттича. Половината от селото обаче все още остава под вода.

От кметството потвърдиха, че е имало предписание за почистване на отводнителните канали, но нямало средства за това. Все още под вода е цялата южна част на Добровница. В момента там са мобилизирани всички екипи на областната противопожарна служба. През цялата нощ хората са се опитвали сами да се справят с проблема, тъй като отводнителните машини не могат да достигнат до всеки дом.

Според началника на Областния кризисен щаб комисар Иван Панайотов отводнителните канали са освободени, но грижата за поддръжката им е на самото кметство.

Трябва да решим въпроса с отводнителния канал, който е тука в началото на селото. Там се прави водосбор и оттам се връща водата насам, посочват от там.

Жителите на Добровница искат да бъде назован виновникът, който с бездействието си е допуснал наводнението в селото. Предстои комисия да направи оценка на щетите.

Последвайте канала на

1043 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини