Английската версия на сайта на МС пълна с грешки (снимка)

  • 12 август 2014 06:49

  • 1359
  • 3
Английската версия на сайта на МС пълна с грешки (снимка)
©

Пълна с грешки се оказа английската версия на сайта на служебното правителство www.government.bg, показа проверка на “Труд”.

Важно е как информацията в официалната интернет страница е преведена, тъй като това е обикновено първото място в интернет, което всеки чужденец посещава, когато иска да прочете нещо за държавната власт у нас.

В биографията на премиера пише: Prof. Georgi Petkov Bliznashki is a graduated of the English Language High School, което се превежда буквално като: “Проф. Георги Петков Близнашки е един завършил от английската гимназия...” Правилното е “Prof. Bliznashki graduated from...” или “is a graduate of...”.
Въпреки че премиерът е учил в езикова гимназия и тези граматически конструкции се преподават още в подготвителен клас, той явно не е упражнил добър контрол върху езиковите познания на служителите си.

За културния министър Мартин ИвановМартин Иванов Мартин Иванов е роден на 4 август 1970 г. във Велико Търново. Мартин Иванов е магистър по история пише, че “has master’s degrees in history from Sofia University St. Kliment Ohridski”, от което излиза, че е завършил няколко пъти магистърска степен по история в СУ. От българската версия на сайта става ясно, че е магистър по история само веднъж.

В секцията с новини също има редица стилистични грешки, съобщава още "Труд". 

 

Снимка: Труд

Последвайте канала на

Десислава Станева
1359 3

Коментари 3

Добави коментар

2014.08.13 | 18:20

3
С подобни грешки бяха преведени дипломитеьна българските инженери.Когато пред инженер не се напише дипломиран инженер,се разбира техник и мн.др.
Българин

2014.08.13 | 18:20

2
Така става като се назначават връзкари или по партийна линия хора на такива места. В много фирми в България положението е същото или по-лошо. Всеки така наречен собственик на фирма гледа да постави хора,които ще го слушат и изпълняват всяко негово желание без дори и да разбират нещо от работата на съответното заемано место. До кога това нещо.

2014.08.13 | 18:20

1
Калинките изпълзяха!

Добави коментар

Водещи новини