Ахмед Доган: В ДПС нямам приятели

22 септември 2011 07:15

Ахмед Доган: В ДПС нямам приятели
© Булфото
3989 0

Кметът на Кърджали Хасан Азис е бил на косъм да падне жертва на партийни интриги и да се размине с номинация за трети мандат, разказаха  депутати от ДПС, пише "Стандарт".

В крайна сметка лидерът Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от решил да номинира отново най-успешния си кмет.  Азисбил "изпитван" от Сокола около пет часа. След инфарктното заседание за кандидат-кмета интригите се пренесли към листата за общински съветници. Тя в последния момент била превъртяна така, че да задоволи всички лобита в бастиона на ДПС. От нея обаче изпаднала балдъзата на депутата от Кърджали Ремзи Осман - Бахар Палова. Не е включен и настоящият шеф на общинския съвет Сейфи Неджип, който сам се отказал след 5 мандата. В крайна сметка листата води Азис, втора е бившата шефка на местното данъчно Елван Гюркаш, която му бе опонентка за кметския пост и е сочена за близка до областния лидер и кмет на Джебел Бахри Юмер и до Неджип. Трети е бившият зам.-шеф на МВР Райф Мустафа.


Правим всичко възможно да получим балансирана листа, лаконичен бе Бахри Юмер. Доган им поръчал да спечелят 7 от 7 общини в района и мнозинства в местните парламенти. Юмер цитира лидера си, който често казвал: "Аз в партията приятели нямам".


Заради среща с Касим Дал с нова номинация се разминала кметицата на Кирково Шукран Идриз. За стола й се стяга заместникът й Сали Рамадан. На излизане от сарая на ДПС Идриз звъннала на Дал и вече е кандидат от подкрепяната от него ЕНП.


"Тя явно е била готова да иде при Дал", каза Юмер. В Кърджали Дал също има кандидат - изключеният от ДПС общинар Адем Мехмед.

Десислава Станева
3989 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини