ГЕРБ урежда роднини на постове в РВД

  • 16 септември 2011 06:42

  • 11048
  • 5
ГЕРБ урежда роднини на постове в РВД
©

След като Илия Манолев, близък приятел на вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, стана зам.-директор на предприятието по административната дейност, в него са назначени Венета Флорова (съпруга на шефа на ГДБОП и близък до Цветанов - Станимир Флоров), Любомир Велчев (племенник на председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев) и Венцислав Марков (близък приятел на съучредителя на ГЕРБ Александър Сталийски, който редовно играе футбол с премиера Бойко Борисов).  Средната заплата в държавната фирма е близо 5000 лева, а шефът й получава 12 000,  пише Mediapool.

Флорова е назначена през февруари 2010 г. за старши инспектор в отдел "Сигурност и защита", където пряко отговаря за класифицираната информация. Любомир Велчев попада в предприятието през април 2010 г. като експерт по техническата дейност. Марков е главен счетоводител. В предприятието, което се слави с високите си заплати, място е намерил и шофьорът на бившия транспортен министър Александър ЦветковАлександър Цветков Александър Цветков е български политик, бивш министър на транспорта, информационните - Йордан Кикарин е в "Помощни и обслужващи дейности".

Пред "Сега" шефът на РВД Диян Динев обясни, че не знае за "жената или братовчеди". В предприятието работели 1200 души и той не ги познавал лично. Динев обясни още, че не знае как е назначен Манолев и дали е имало конкурс, тъй като това се е случило, преди той да оглави РВД през юни 2010 г. Не отговори и какъв е ресорът на Манолев. Той препоръча да се направи журналистическо проучване, тъй като имало достатъчно достъпна информация. И помоли въпросите да бъдат задавани през пресслужбата на транспортното министерство, което е принципал на предприятието. До редакционното приключване на броя обаче от там дойде само уточнението, че въпросите ни са препратени към РВД.

Още преди месеци "Сега" поиска от министерството биографията на Манолев, но така и не я получи. Според публикации също като Цветанов той е завършил ВИФ. След това за кратко е учител по физкултура в родния си Сандански, а после се пробва в частния бизнес. От 2001 до 2009 г. работи в "Гранична полиция", след което кариерата му шеметно се развива и той става зам.-шеф в РВД.

И правителството на тройната коалиция не се свенеше да урежда близките си на добри постове в РВД. Тогава стана известно, че в предприятието са назначени съпругът на пресдиректора на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на Таня Джаджева - Антон Джаджев, синът на зам. главния прокурор Камен Ситнилски, дъщерята на ковчежника на БСП Димитър Дъбов - Мария Дъбова, дъщерята на зам.-шефа на НС Юнал ЛютфиЮнал Лютфи Юнал Саид Лютфи е роден в Харманли. Завършва Френска езикова гимназия във Варна, а висшето си - Мерал Лютфи, синът на бившия транспортен министър в кабинета "Виденов" Стамен Стаменов, племенницата на зам. здравния министър Емил Райнов, синът на екстрасенса Вера Кочовска, внукът на Станко Тодоров и баджанакът на депутата от БСП Атанас Мерджанов. В РВД бяха назначени синът на директора на летище Бургас Калин Барзов, както и сътрудникът на транспортния министър Петър Мутафчиев и младежки активист на БСП в Пловдив Николай Костов.

Две граждански дела срещу РВД се бавят необяснимо в Софийския градски съд, оглавяван от Владимира Янева-Манолева, съпруга на Илия Манолев. Освен това приключването на едното дело има пряка връзка с бъдещето на съпруга на Янева, тъй като е заведено от предшественика му Антон Джаджев. Другото дело е заведено от бившата шефка на юристите в РВД Милана Кривачка.

Последвайте канала на

Novini.bg
11048 5

Коментари 5

Добави коментар
Жари Караманев

2018.02.09 | 11:37

5
Познавам добре Илия Манолев. Той е един доста ограничен и прост селянин дишъл на времерто в София от санданските села за да става гражданин. Когато вицепремиера Цв. Цветанов го назначи за зам. генерален директор на ДП Ръководство на Въздушното движение той може би за първи път видя на живо самолет. Някои колеги /ръководители на полети/ се шегуват, че когато дошъл на летището се втурнал към самолетите да им хвърля трохички, тъй като ги е мислил за птички. Най-страшното е, че ако тези хора успеят отново да фалшифицират изборите и продължат да управляват/ограбват/ България, то с ДП "Ръководство на Въздушното движение" е свършено.
2345

2016.11.28 | 18:06

4
Вижте и правителствения отряд и там е същото . Къде работи Владимир Велчев там -нищо че е пенсионер от преди 1990г.
Made in Bulgaria

2016.11.28 | 18:06

3
така се прави в БГ ;)
6u6i

2016.11.28 | 18:06

2
А, дали има и хора от ромски произход в РВД?
DivanS

2016.11.28 | 18:06

1
Така... аз оня ден бях на изпита. Първо половината дето бяха се наредили да чакат са си хора от вътре. Даже една девойка чакаше с мама, която е служител там. Жената си беше със стикер, обозначаващ, че си бачка в РВД - поздрави се с всички. После дойде някаква жена със списъци на допуснати кандидати - моето име и на половината от кандидатите беше в розов цвят, а на малка част от останалите в тъмно червен. С тъмно червен беше отбелязано и името на девойчето с мамата от РДВ-то. После някакъв шеф звънна на жената със списъците да пита дали лицето Х е дошло на изпита. Отговорът беше: Да, г-н директор, тя е с мен. После на почивката, мамата от РВД-то дойде на си види рожбичката. Онази наперено й каза, че изпита бил лесен?!!! А само инглишът й куцал, ама нищо де. В този момент, исках да си бия шута - явно беше, че съм само за пълнеж там. И да се каже, че изпитите са прозрачни. Баба им трънкина. Нищо не е прозрачно. По- добре да не бяха ме викали напразно да бия път за некакъв "лесен" изпит, дето само някой в тъмно червен цвят го взимат, а другите с розовия цвят явно са потенциално тъпите в БГ. В случая се питам, що тогава цела България не работи в туй РВД, щом е толкоз лесно! Няма лесно трудно - има познати, има мама и тати, и леля и вуйчо - и затуй им е лесно. Другите, дето и чистачките не познаваме у туй РВД - духаме супата. Чувствам се кофти и то само, защото за да почнеш работа в БГ - не гледат какво можеш, а каква връзка имаш. Боли ги фара, че маминото може да разбие някой самолет! Нали всички "печени" в РВД-то ще му помагат! Реших го вече, ще емигрирам, ако ще и в Мозамбик!

Добави коментар

Водещи новини