Натириха клошари и наркомани от района на детска градина в София

  • 15 септември 2011 07:00

  • 3631
  • 0
Натириха клошари и наркомани от района на детска градина в София
© Булфото

Правителството реши дълголетен проблем със самонастанили се клошари и наркомани в сграда до детска градина в столичния квартал „Овча купел”, съобщава "Монитор".

Кабинетът вчера изпълни обещание на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и даде съгласие дружеството “Овча купел”, чийто принципал е министърът на икономиката, енергетиката и туризма, да извърши продажба на имот чрез пряко договаряне с Нов български университет или с “Хоспис София 2011” ООД. Имотът е 4-етажна сграда в лошо състояние на ул. “Монтевидео” №21а в столицата и застрашава работата на детската градина “Усмивка”, която е в съседство.

Обектът е ограден, назначена е охрана и основната част от сградата е освободена от настанилите се без правно основание клошари. Както „Монитор” писа, от рушащата се сграда често се изхвърляха всякакви предмети и мръсотии, като това беше заплаха за живота и здравето на децата в нея. Сградата ще бъде реновирана от инвеститора, спечелил преговорите, и ще бъде използвана или за хоспис, или за студентско общежитие, което от своя страна ще има и социален ефект за развитието на столицата. Преговорите с потенциалните купувачи – НБУ и “Хоспис София 2011”, след отваряне на първоначалните оферти ще продължат при явно наддаване. Преговорите ще започнат от цена за имота, определена от лицензиран оценител.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3631 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини