Тройни проверки за замърсяване на морето

  • 02 юни 2014 07:33

  • 1183
  • 2
Тройни проверки за замърсяване на морето
©

Морска администрация, Басейнова дирекция и РИОСВ във Варна обединяват усилията си за съвместни действия при реакция на сигнали за замърсяване на морето, информира "Монитор".

Тройните проверки вече са факт, като с тях се избягва забавянето от прехвърляне на информацията от институция до институция заради различните им правомощия.

„Сигнали се получават и в трите институции, като досега обикновено на проверка отиваше представител на тази, в която е постъпил. Например отиват от Морска администрация, виждат замърсяване, но не виждат кораби и се обръщат към РИОСВ, която пък отговаря за бреговите източници на изхвърлените отпадъци. Ако и те не открият такъв, пак го препращат. Затова се разбрахме да правим проверките съвместно“, обясни идеята 3 в 1 шефът на Басейнова дирекция за Черноморски район Явор Димитров. Пример за подобна тройна проверка е случай с разлив на растително масло в акваторията на пристанище Варна-Запад.

Във връзка с началото на летния туристически сезон областните дирекции по безопасност на храните в градовете Добрич, Варна и Бургас ще проведат превантивни срещи със собственици на заведения за хранене и търговски обекти.

Десислава Станева
1183 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.06.02 | 12:27

2
не е лъжа ..за гърция, стане ли магистралата ще е супер, за 2.5 часа и си на плажа на халкидики

2014.06.02 | 12:25

1
кой още ходи на тая кочина нащо море, догодина когато магистралата до Солун е готова пък ептем не виждам някой от София, Перник, Дупница , Благоевград и въобще западна България да им стъпи там. В гърция е по-хубаво, чисто в пъти, а цените са горе долу еднакви

Добави коментар

Водещи новини