Община раздава тонове помощи от ЕС на хора, които нямат право на тях

  • 22 май 2014 12:38

  • 1646
  • 1
Община раздава тонове помощи от ЕС на хора, които нямат право на тях
© Булфото

Тонове помощи от Европейския съюз ще се раздават на калпак, въпреки, че помощта е предвидена само за социалния патронаж, алармират от БЧК. предаде БТВ.

В началото на годината община Стамболово получава над 6 тона храни от първа необходимост. Дарението е направено чрез Българския червен кръст за социалния патронаж, който обхваща 50 души.

Вместо това обаче храната залежава в частен склад вече пети месец, без от общината да имат логично обяснение защо помощта не е раздадена на хората. Пред хората обаче от общината обяснили друго.

Въпреки че от общината отричат подобен сценарий, факт е, че от кметството имат намерение да раздават храната на калпак, въпреки че по документи помощта е предвидена само за социалния патронаж. Оттам се оправдават, че в една къща живеят по няколко семейства.

Според БЧК обаче това е грубо нарушение на договора. Междувременно благородният жест на Европа към бедните от Стамболово е на път да отиде на боклука, тъй като част от дарената храната вече е с изтичащ срок на годност. В момента стоките залежават по частен склад месеци наред. Някои хранителни продукти вече са пред разваляне.



 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1646 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Стамболово

2014.05.22 | 20:44

1
така се овладяват турските обикновенни и бедни хора......а кмета(бившия) - милионер и с огромни протекции от дОган.....

Добави коментар

Водещи новини