Новият шеф на НОИ: Няма да допусна политически назначения

  • 08 септември 2011 20:16

  • 1565
  • 5
Новият шеф на НОИ: Няма да допусна политически назначения
©

Новият управител на Националния осигурителен институт Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  заяви, че няма да допусне политически назначения в института. В интервю за Денят на Дарик Петков заяви, че не е поемал никакви ангажименти, нито е получавал списъци от ГЕРБ с искания за назначения на техни кадри.

Повод за коментара му бяха думите на предшественика му на поста - Христина Митрева, която на тръгване от НОИ призна, че е получавала такива списъци с искания за 17 назначения в структурите на институцията.

"Не съм получавал такива списъци и не очаквам по този начин да се работи в бъдеще. Не съм поемал ангажименти за кадрови назначения. Това е един кредит на доверие, който получих и за запазването на който ще работя упорито - в посока подобряване на работата, на ефективността на институцията с цел оказване на повече и по-добри услуги, ефективно изразходване на публичните средства", коментира Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. .

С аргумента, че решение по въпроса може да вземе само правителството, Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  отказа да коментира възможността за увеличение на пенсиите от началото на следващата година, за която съобщи по-рано социалният министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко.

По повод подготовката на бюджета за 2012 г. новият управител на НОИ каза само, че е в интерес на всички да бъдат планирани реални приходи от осигуровки в хазната. Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  не съобщи данни за това какъв е размерът на неизпълнението на приходната част в бюджета на осигурителния институт към момента, но съобщи, че темата ще бъде обсъждана при предстоящата му среща с шефа на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов: "Функцията по събирането на осигурителните вноски се изпълнява от НАП, усилията ще бъдат съвместни, ще работим за още по-добър синхрон в работата на двете институции, защото е важно да се изпълнява приходната част на бюджета на държавното обществено осигуряване, за да се осигури разходната част".

Последвайте канала на

1565 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Пълна дизинформация!

2011.09.09 | 09:39

5
г-н Борисов как можа да забравиш да му пратиш имейл с партиините симпатизанти. Може ли такова нещо!?!?!? Ако се дърпа пратете му Фидосова! Бисерчо слушай ся! Първо се договаряш за процент,а чак след това заемаш позиция бушон. Ако нещо се прецака преди да си взел парите става лошо.
Новият шеф на НОИ:

2011.09.09 | 04:28

4
ВЕРВАЙТЕ МИ бе...
опа опа

2011.09.09 | 04:28

3
Тоя как лъже- като комунист направо... А не трябва ,защото по това му личи, че е тъп като кофа с пирони. Щом Го назначават от управляващата партия , ще им играе по свирката, то и за това ги сменя всяко правителство всики такива шефове на агенции. Ама да седне да разправя публично , че не било така... , значи е мнооого ама мнооого долен тип тоя ил имноого амам мноого тъп ,което си е рано на корумпиран...
kinesiotapebg.eu

2011.09.09 | 00:43

2
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu
Гого

2011.09.08 | 23:02

1
Ама разбира се ще си назначиш цялата си рода до девето коляно!!!

Добави коментар

Водещи новини