ДПС и Ковачки заедно на изборите в София

  • 26 август 2011 07:05

  • 1487
  • 5
ДПС и Ковачки заедно на изборите в София
© Булфото

ДПС и движението на Христо Ковачки ЛИДЕР се регистрираха в четвъртък в Общинската избирателна комисия в София за съвместно участие в предстоящите местни избори като "Либерален алианс за град София", пише в. "Труд".

"Коалиционното ни споразумение включва явяване с обща листа за съветници в столицата и общи кандидати за кметове на кметства в 32 софийски села", коментира Тимур Халилов, председател на Общинския съвет на ДПС в София. Листата ще се реди в съотношение 1 към 1. Още няма решение дали двете партии ще имат общ или отделни претенденти за поста на "Московска" 33.

Алиансът иска да е генератор на идеи за развитието на столицата и коректив на местното управление. ДПС и ЛИДЕР се явявали заедно заради общите си либерални ценности.

От 9,00 ч на 5 септември Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да приема документи за регистрация на кандидати за президент и вицепрезидент на републиката. Документите се приемат в сградата на Народното събрание на площад "Княз Александър" № 1 всеки ден от 9,00 ч до 17,00 ч. Крайният срок е 17,00 ч на 17 септември 2011 г. Това е посочено в специално решение на ЦИК от 24 август.

21 партии вече са регистрирани за участие в президентските избори. Сред тях са ГЕРБ, "Атака", ДСБ, РЗС, ДПС, БСП, СДС. Инициативните комитети, издигащи кандидати са 6 - за Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, Димитър Куцаров, Венцислав Йосифов, Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна, Светослав Витков (бивш фронтмен на група "Хиподил"), проф. Николай Василев.

За общинските избори са се регистрирали 73 партии и една коалиция - ОДС.

Десислава Станева
1487 5

Свързани новини

Свързани галерии

Коментари 5

Добави коментар
Алекс2

2013.03.23 | 12:20

5
Ковачки ,Доган,Трактора и други "патриоти",що не се съберат заедно и да опитат с г-жа ЙЕС ,щяха да съберат поне 30-40 гласа...е извинявайте ама от БГ-ДЕМОКРАЦИЯТА едва ли има по-голяма нейде по света,след като престъпници се кандидатират за президенти,направо сме за Гинес
pisko

2013.03.23 | 12:20

4
абе те да се съберат в центъра на стадион васил левски
"Възмутен"

2013.03.23 | 12:19

1
Вие май не четете ! Няма човек, който да познава Ковачки, да го е слушал как говори, как мисли, какво е направил до момента и какво иска да направи за напред и след това да е казал по негов адрес - "Тоя е бандит, мутра, да го ругаят и пр." Мога да кажа едно - дава работа на хиляди, занимава се с производство, за което сегашните управляващи си нямат ни най-малка представа какво е това да произвеждаш ! Един малоумен Министър Председател, който не може да говори и няма уважение към никой казва, че произвежда магистрали, детски градини училища и пр. , без дори да е запознат със същността на термина "производство" !!! Жалкото е, че българският народ се кланя на тези, които само говорят силно, за да ги изберат, жалко е че се гледат само новини и се четат жълти вестници без да разбирате че всеки ред написан в тези вестници е платен именно от тези като Г-н Борисов за да ликвидира хора, които биха могли да го изместят или да са му някаква заплаха и всичко в тях е като романите за подземния свят, които предполагам че някой от вас са чели!!! В тези романи се пишеше които са вече покойници и разбира се те излизаха виновни за всичко. Аз да Ви питам, някой обяснявал ли Вие по медии какво представлява пенсиооната реформа (ДЗПО), здравната реформа и много други неща от които зависим и са важни ? Да не би да имаме пътища, за които да се гордеем или постоянно премълчаваме, да снимат известни личности филми в България и да показват кварталите на София с бездомните кучета като "беден квартал във филма", да гледаме как циганите карат каруците без притеснение и никой нищо не прави! ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ДОКАТО ВИ ДЪРЖАТ В НЕВЕДЕНИЕ, НЕЗНАНИЕ, СТЕ ТОЛКОВА ПО-ЛЕСНИ ЗА МАНИПУЛИРАНЕ И ВИНАГИ ЩЕ ИЗБИРАТЕ ГРЕШНАТА СТРАНА, ЗАЩОТО НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТЕ, ЗАЩОТО ВИНАГИ ЩЕ ИМА НЯКОЙ КАТО БОРИСОВ ДА ИЗЛЕЗЕ ДА КАЖЕ АЗ МОГА ТОВА АЗ МОГА ОНОВА, ТОЯ Е БАНДИТ ОНЗИ Е БАНДИТ МЕН СЛУШАЙТЕ АЗ ЩЕ ВИ ОПРАВЯ! ВЪЗМУТЕН СЪМ ОСОБЕНО НА ХОРАТА КОИТО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СА СЛЕПИ И НЕ ВИЖДАТ КАКВО СТАВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
рр

2013.03.23 | 12:20

3
Да считаме , че и Общинска банка е собственост на ДПС.. Тогава да се прекръсти и банката, защото Софийска община все още не си е взела 100% от собствеността на банката .
рр

2013.03.23 | 12:20

2
Да считаме , че и Общинска банка е собственост на ДПС.. Тогава да се прекръсти и банката, защото Софийска община все още не си е взела 100% от собствеността на банката .

Добави коментар

Водещи новини