Дете живя месец като "Номер 7"

  • 28 януари 2014 14:29

  • 27380
  • 1
Дете живя месец като "Номер 7"
©

Малкото момиченце, което социалните служби откриха в коптор в ромската махала в Петрич неотдавна, дълго време беше без име и ЕГН, но това най-после се промени, съобщи Struma.com.

Районният съд реши на бебето да бъде дадено името Вяра Найденова Петрова, а в ЕГН-то й е записано, че е родена на 1 май 2012 г. Процедурата „по узаконяване на съществуването й” беше вкарана в съда от социалните служби, които преди време намериха детето.

През декември малката Вяра, която още си нямаше име, беше намерена в коптор в циганската махала, а майката не си спомняше кога и къде е била родена. След това я настаниха в тежко състояние в детското отделение на благоевградската болница.

Тя тежеше около 4 килограма и бе с двойна пневмония. Лекарите спасиха живота й и я настаниха в социален дом, където е и в момента. Вяра вече се храни и състоянието й е на нормално и здраво детенце. В болницата, докато нямаше име, съществуваше просто като „Номер 7”.

Борислава Борисова
27380 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хайде...

2014.01.29 | 00:40

1
Хайде, господата управляващи, спешно да почнат да мислят с тая "умна" глава, да реформират репродуктивните способности на някои "етноси" да бъдат на химическа кастрация след третото дете! Достатъчно мъка има и мизерия навсякъде с тия хрантутници! Ние, възрастните хора не можем опазим от набезите на "ромите" по села и малки градчета, взеха да раждат все повече деградирали отвътре същества! Вземете мерки и ги интегрирайте!

Добави коментар

Водещи новини