От Българската коледа отчетоха повече приходи от миналата година (видео)

  • 27 януари 2014 10:54

  • 2768
  • 0
От Българската коледа отчетоха повече приходи от миналата година (видео)
©

Тази година имаме няколко неща различни от миналата година. Общата сума по банковата ни сметка до момента е 995 751 лева. От инициативата отчитат, че даренията са повече от миналата година, отчита Екатерина Захариева от Българската коледа.

Най-голямото дарение до момента е направила организация "Медика България" от 100 000 лева. От организацията изтъкват, че всяка сума е важна за нуждаещите се. Въпреки кризата хората продължиха да даряват.

877 000 лева от средствата са събрани като дарения чрез sms, а около 955 хиляди лева са постъпили по банков път, съобщиха от президентството.

Само от началото на това издание на инициативата заявленията за подпомагане на малчугани са 305. 27 пък са заявленията, подадени от лечебни заведения.

Темата тази година беше "За да има по-малко деца с увредено зрение и слух в България". Средствата от кампанията ще бъдат дарени за нуждаещите се деца. Организаторите изтъкнаха колко е важна ранната диагностика на подобни заболявания.

За да могат да помогнат повече деца, организаторите помолиха родителите да подават заявления до средата на годината, за да могат да изготвят графика си.

Организаторите изказаха специални благодарности на по-големите дарители и на медиите, като изтъкнаха, че всяко едно дарение е важно и значимо. Кампанията продължава, тя е целогодишна.

"За съжаление всяка година децата нуждаещи се от помощ се увеличават. Ще помогнем на децата приоритетно. парите, които останат ще бъдат използвани за купуване на техника", добавиха от кампанията. Ще оповестим информацията от кампанията на сайта си", увериха организаторите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2768 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини