Къмпинги изхвърлят фекалии до плажа

  • 24 август 2011 07:10

  • 3665
  • 0
Къмпинги изхвърлят фекалии до плажа
© Интернет

Къмпингите "Каваци" и "Златна рибка" край Созопол са били хванати, че заустват фекални води в морето, без да имат разрешителни, съобщиха от екоминистерството.

Това е станало през юли при проверки на екоинспекциите във Варна и Бургас и Басейнова дирекция във Варна. Собствениците им "Хелио тур С" и "Зенит-99" може да отнесат глоби от 2000 до 10000 лв., съобщиха от екоминистерството, пише в. "24 часа".

"Къмпинг Каваците е единственият със собствена канализация. При нас обаче има поне 5-6 нерегламентирани къмпинга без инфраструктура, нелегитимни са и всичките им и мръсотии отиват в пясъка.”

Това коментира Евгения Банева, чиято собственост е къмпингът. Само това лято сме подали 58 жалби за нарушения. “Къмпингът “Златна рибка” не работи, няма как да е от нас”, добави тя.

Хотел "Роял бийч" и вилно селище "Коста Булгара", разположени на същия залив като "Златна рибка", всеки месец трябва да подават отчети какви отпадни води са извозили от септичните си ями. Мярката е заради съмнения, че също замърсяват морето.

Санкция заплашва и хотел “Грийн парк” в Китен заради изпускане на фекални води на плаж.

Вчера пък съобщиха за открити фекалии на попския плаж в Царево.

3665 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини