Калин Сърменов: Има кукловод, който предреши конкурса в Сатирата

  • 12 септември 2013 08:49

  • 3239
  • 3
Калин Сърменов: Има кукловод, който предреши конкурса в Сатирата
©

Има явно изтичане на информация от комисията за избор на директор на Сатиричния театър, тъй като решение кой ще бъде начело все още не е ясно. Това заяви досегашният директор на театъра Калин Сърменов. Той също е кандидат за поста, но една седмица преди конкурса вече е ясно, че Здравко Митков е избран.

Възможността членовете на комисията да бъдат зависими е много големи. Като се започне Ромео Попилиев и Елена Баева са зависими от Министерството на културата, които правят конкурса.

Самият Здравко Митков е казал, че не е доволен от начина на избор, а трябвало министърът на културата да го назначава. За какво говорим при това положение, попита Сърменов. Той разкри, че това е накарало детската трупа да си изнесе багажа от Сатирата, защото техният ръководител не желае да работи в подобна обстановка. За цялата 2012 г. публиката в Сатирата е била 52 000, а само за първите шест месеца на тази ние направихме 46 000 души, каза Сърменов. Той обаче каза, че има кукловод в Министерството на културата. Сърменов отказа да каже кой е, тъй като в момента все още е директор на театъра и е задължен да защитава институциите, включително и Министерството на културата.

Ако тази логика се окаже вярна, съсловието трябва да направи нещо, не става само с мишкуване. Не очаквам да има митинг пред театъра, каза Сърменов, но припомни, че е получил подкрепата на Татяна Лолова, Стоянка Мутафова и Йосиф Сърчаджиев. Това са хора извън театъра и се радвам на подобна подкрепа, каза той.

Novini.bg
3239 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Помнещ

2013.09.20 | 15:06

3
Калинчо, а теб като те избра Боко и ти заплашваше всеки с познанството си с него- някой рече ли ти нещо?

2013.09.20 | 15:06

2
Ох Милото то! И той се нареди сред "репресираните". А как те направиха шеф...?!

2013.09.20 | 15:06

1
Ами ти как беше избран,като изобщо не разбираш от хумор и сатира.

Добави коментар

Водещи новини