Калфин: Не политизирам темата, но е хубаво да има референдум за шистовия газ

  • 02 август 2011 16:41

  • 948
  • 0
Калфин: Не политизирам темата, но е хубаво да има референдум за шистовия газ
© Булфото

Кандидатът за президент на БСП Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска ще инициира национален референдум за проучването и добива на шистов газ в България.

Това е една изключително опасна технология, посочи той на пресконференция в централата на БСП. По думите му при проучването и добива на шистов газ е напълно възможно отровни и канцерогенни вещества да достигнат до водата и въздуха.

Калфин посочи, че преди седмици Франция е забранила добива на шистов газ. Шистовият газ е една от темите, по които трябва да се даде по-голяма гласност, категоричен е Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска. Това трябва да е тема, която да занимае българските граждани, допълни той.

Калфин призова правителството да забави подписването на договора с американската компания за проучване на шистов газ и да чуе мнението на хората преди да вземе окончателно решение.
Според кандидата на БСП за президент енергийната независимост на страната не трябва да се осъществява със застрашаващи човешкото здраве технологии.

Калфин обясни още, че само американски фирми имат патент за технологията за добив и проучване на шистов газ, а самата технология не е сигурна, посочи още той.

Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска очаква дебат с привържениците на добива на шистов газ. Той призова също така и другите кандидат-президенти да вземат отношение по темата.

Аз лично не политизирам темата, заяви още бившият външен министър.

Кандидатът за вицепрезидент на БСП ще стане ясен наесен, но според Калфин той ще бъде доказан професионалист. В момента по думите му се обсъждат няколко имена.

Десислава Станева
948 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини