Глобиха плевенски общинари с близо 10 000 лв.

  • 05 юли 2013 17:06

  • 846
  • 2
Глобиха плевенски общинари с близо 10 000 лв.
©

За близо 10 хиляди лева са наложените санкции на общински съветници в Плевен. Те са заради отсъствия от работата на общинския съвет и на постоянните му комисии.

Нарушителите, които са от различните политически сили, представени в местния парламент, по-често пропускат заседанията на комисиите, в които са включени.

Председателят на общинския съвет Дарин Ангелов признава, че няма механизъм, който да ги задължи да се явяват редовно на заседанията и определя като сериозен проблем липсата на кворум, който не позволява да бъде взето компетентното становище в комисията за да се обсъди на сесия. "Основно се базираме, освен на обясненията на общинската администрация и на нашите колеги от постоянните комисии, тъй като те имат за задача да разследват с пълни подробности поставения казус и по тяхна препоръка вече ние да вземем решение на общинския съвет", каза той.

Обсъжда се намаляването на броя на постоянните комисии от 11 на осем. Решението трябва да бъде взето в началото на месец септември.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
846 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
дагее

2013.07.06 | 09:19

2
Наистина са малко. Трябва по 10 000лв. на човек да е глобата.Тези маймуни са избрани да работят за ГРАДА И ХОРАТА ,а те само собствен бизнес въртят . Ако не работят - да си ходят , други ще намерим . И престанете да слагате доктори на отговорни постове - те мислят само за операции а не за ХОРАТА В ГРАДА .
плевенчанин

2013.07.05 | 18:06

1
Малко са им...ухапала ги е бълха?!?!?

Добави коментар

Водещи новини