В София закриват до края на 2013 г. нов дом за деца

  • 24 юни 2013 12:54

  • 2220
  • 0
В София закриват до края на 2013 г. нов дом за деца
©

"До края на настоящата 2013 година в София предстои да бъде закрит поредният трети дом за деца, лишени от родителски грижи „Св. Иван Рилски”, а настаните там 11 деца ще намерят своята семейна среда", заяви пред журналисти кметът на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Йорданка Фандъкова обясни, че през 2007 година Столична община е получила от държавата седем дома за деца, лишени от родителски грижи, с настанени около 515 деца.

„Само за последните три години успяхме да закрием два, като броят на децата в тези домове намаля наполовина и те са вече 230”, подчерта столичният кмет.

Като друга цел на общината, освен закриването на домовете за лица, Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска посочи разкриването на къщи от семеен тип, като в рамките на една година ще бъдат отворени 13 подобни къщи и още три центрове. „След откриването на тези къщи от семеен тип, които се финансират по ОП „Регионално развитие”, ще бъде възможно закриването и на четвъртия дом „Дъга”, в който се настанени деца с увреждания от 3 до 7 години”, посочи кметът.

Фандъкова определи поставения от президента 15-годишен срок за закриване на всички приемни институции като реален. „Столична община имаме ясна програма и стратегия за справяне с проблема и дори преди тези 15 години можем да бъде лидер в това отношение”, отбеляза още кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Десислава Станева
2220 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини