Бутат над 600 незаконни сергии в Слънчев бряг

  • 03 май 2013 10:39

  • 3294
  • 0
Бутат над 600 незаконни сергии в Слънчев бряг
©

От РДНСК са направили опис на незаконните временни обекти в Слънчев бряг. Служители от вътрешността на страната на държавния строителен надзор били командировани в курорта. Над 600 били сергиите за бутане, които нямали разрешително за поставянето им, нито били съгласувани със скиците.

Това съобщиха членове на Съюза на собствениците в комплекса, които водят дългогодишни битки за премахването на грозните бараки, цитирани от бургаският сайт "Флагман". Според хотелиерите над 1600 са незаконните обекти, тъй като според последните промени от 13 март т.г. в ЗУТ по алеите в курортите няма право да се поставят сглобяеми магазини.

В същото време Община Несебър приема документи от търговците и ги изпраща за съгласуване в МРРБ. Войната за сергиите в комплекса не е от вчера. Наемите от бараките са космически и много бизнесмени предпочитат да отдават терените си за поставянето на временни обекти. По плажната алея в Слънчев бряг, където е основния поток от туристи,  сергии от 10 квадратни метри се дават и за 30000 лева на сезон.

Филип Епитропов
3294 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини