Глобиха старозагорец за разлепване на афиши

  • 24 април 2013 15:21

  • 969
  • 1
Глобиха старозагорец за разлепване на афиши
© Булфото

Гражданин на Стара Загора е наказан с акт за разлепване на афиши на забранени места, с което се нарушава Наредбата за обществения ред на Община Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на общината.

С акт е санкционирано и друго лице, за разваляне целостта на тротоарната настилка по същата наредба.

Общо за периода 15.04. – 21.04.2013 г., в резултат на извършени проверки, служителите на общинското звено „Инспекторат“ са съставили 44 констативни протокола и 18 Акта за установяване на административно нарушение (АУАН).

Девет души са санкционирани за завземане на общинска площ, което е в нарушение на Наредбата за обществения ред на Община Стара Загора. /чл.17.Забранява се завземането под какъвто и да е предлог на сектори или части от общинска земя,пътища, пътеки, граници между имоти, кариери и други земни и водни площи./ Лицата са санкционирани с АУАН и констативни протоколи с предписания за освобождаване на заетите площи. Един от актовете е на фирма, заела неправомерно общинска площ в района на гробищен парк.
Търговец е санкциониран за продажба на очила без разрешение от Община Стара Загора , което е в нарушение на Наредбата за търговия и услуги в Общината. /Чл.15.(1). При издаване на разрешение за амбулантна търговия търговецът заплаща такса по Закона за местните данъци и такси. Таксите се плащат при издаване на разрешението за посочения в него период, а при ползване на мястото повече от месец, таксите се плащат месечно.

В централната част на града в събота за установена продажба на прясно мляко от лек автомобил, което е в нарушение на Наредбата за търговия и услуги, е съставен акт и констативен протокол с предписание.

Само две нарушения на Наредбата за отглеждане на животни в населените места са констатирали инспекторите за седмица. Едното нарушение е за разходка на домашно животно-компаньон без административен паспорт, а при другото собственикът на домашното животно не е почистил мястото след дефекация. На нарушителите са изготвени констативни протоколи с предписания и актове.
Трима граждани са санкционирани с актове по Наредбата за управление на отпадъците за за замърсявания с битови отпадъци на общински терени и околната среда. Единият - за горене на кабел в частен двор в централната част на града, вторият - за сечене на клони от дърво в градинка в централната част на града, а третият за изхвърляне на отпадъци на нерегламентирани места.

969 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.04.24 | 18:32

1
Поне да бяхте сложили снимка от Стара Загора ве :D

Добави коментар

Водещи новини