Движение ДНЕС: Партиите ще загубят войната с гражданите (видео)

  • 01 април 2013 11:07

  • 3969
  • 6
Движение ДНЕС: Партиите ще загубят войната с гражданите (видео)
©

Винаги сме се нагърбвали с битки с монополите и с институциите, за да се борим за правата на гражданите. Това заяви на пресконференция Анжелика Цокова, председател на Гражданско движение ДНЕС.

"Доброволчеството очевидно не се приема достатъчно добре у нас. Желанието ни е по някакъв начин да се преборим със статуквото и с политическите партии, които окупираха властта през последните 23 г. Искаме гражданите да бъдат добре представени в институциите и да участват в управлението и в контрола им", добави тя. "Подготвяме се за гражданските избори и решихме да издигнем кандидатури на хора, които са известни в обществото, имат качества и досега не са участвали във властта. Гражданско движение ДНЕС се поставя в услуга на гражданите, а не влиза в политиката. Партиите ще загубят войната, която вече 23 г. водят с гражданите", посочи Цокова.

На пресконференцията стана ясно, че гражданските избори ще се проведат на 4 и 5 април. Кандидатите трябва да се ползват с добро име, да са разпознаваеми за обществото, да не се осъждани, да не са бивши или действащи министри, както и да не са били агенти на бившата Държавна сигурност. Партията мандатоносител на гражданското движение ще бъде дяснориентираната "Кауза България". Гражданските избори ще бъдат финансирани със средства на движението и на партията. Всеки номиниран ще подпише декларация, че приема платформата на движението, ще работи за нея и сам ще се оттегли, ако гражданите поискат това. Декларацията няма да има юридическа, а само морална стойност. На сайта на движението има повече информация за кампанията и процедурата по номинации.

Председателят на Политическа партия "Кауза България" Георги Титюков заяви, че формацията е взела решение да отвори на 100% листите си за гражданите. "Отваряме листите си за хората, които бяха лъгани в продължение на 23 г. Очакваме гражданите сами да ги наредят. Нито един член на нашата партия няма да бъде кандидат за народен представител. Аз смятам да номинирам поне за моя избирателен район - 16 МИР-Пловдив, хора, които смятам за достойни", добави той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3969 6

Коментари 6

Добави коментар
w

2013.04.03 | 12:05

6
Колко години вестниците и телевизиите говорят за телефонните измамници и все още има хора да се вързват и да си дават парите на мошенниците.Същото го правят ГЕРБ и БСП! Още колко години ще ни лъжат и ние пак ще гласуваме за тях? Да дадем шанс на новите партии! Кауза за България!
детелина

2013.04.03 | 12:01

5
Да дадем шанс на хората които не са загубили още надежда за България!
NIKOLOV

2013.04.02 | 07:25

1
Вече се уморих да слушам предизборните неразбории на всичките партии.До една ни лъжат.Всеки краде идеи от другия.Поспрете се малко.Този гладен народ най-накрая ще яде Вас.За това не искам да слушам никакви граждански партии и никакви квоти във вече изявилите се некадърни до сега партии.Само АТАКА ще Ви оправи.
Realist ot DNES

2013.04.03 | 11:58

4
Поспрете се малко вие от Атака,така или иначе сте вътре.Не можем да ви поверим цялата власт,защото има да работите над егото си,поведението и културните връзки на общуване вътре и около парламента.Но ще бъдете коректив.Нито една партия и вашата не се решихте на първични избори. Направи го това движение''ДНЕС''с ПП''Кауза за Б-Я''. Във вашите партии е време да влязат нови, качествени хора,с морал и знания за ГРАЖДАНИТЕ,/но не на Кунева/, а на Б-я.
:)

2013.04.02 | 07:25

3
Волен - бравата по-малко ли лъже ? Как може да сте толкова изкукуригали да му се връзвате ?
....

2013.04.02 | 07:25

2
Ataka sa edinstvenata ni alternativa bulgari subydete se !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини