Фандъкова обеща общинска полиция за кв. "Димитър Миленков"

  • 31 март 2013 16:29

  • 1185
  • 1
Фандъкова обеща общинска полиция за кв. "Димитър Миленков"
©

Патрул на общинска полиция ще съдейства за осигуряване на сигурността в столичния кв. „Димитър Миленков”, каза пред журналисти столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която днес посети квартала и се срещна с местните жители.

На срещата са присъствали и районният кмет Ивайло Цеков и общинският съветник Лорита Радева. Фандъкова е помолила жителите на квартала за среща след организирания от тях преди два дни протест, когато те са поставили конкретни искания към общината. На срещата са обсъдени проблемите, които има кварталът и ангажиментите, които общината може да поеме за тези, които я засягат и могат да бъдат решени от нея.

Патрулът на Общинска полиция ще подпомага действията на полицията и ще бъде на разположение на районния кмет непрекъснато, за да може да се реагира по-бързо на всеки един сигнал и превантивно да се извършват действия по осигуряване на сигурността в района. Също така е договорено в рамките на пролетното почистване от следващата седмица, в рамките на един месец да бъде насочена допълнителна техника към квартала, за да може заедно с участието на гражданите да се почистят нерегламентираните сметища и да се почисти кварталът, каза Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Тя е информирала жителите, че устройственият план за кв. „Димитър Миленков” е готов и до месец главният архитект трябва да го внесе за одобрение в Столичния общински съвет. „Този план е много важен, защото досега не е имало план и съответно от там идват много сериозни проблеми, както за живеещите, по отношение на техните имоти, така и по отношение на общинските имоти, на които да изградим детска площадка, да изграждаме канализация. В момента в идейна фаза се проектира канализацията в квартала. Така че в следващата година, ако планът бъде приет навреме, ще може да се правят отчуждителни процедури и да кандидатстваме за европейски програми за изграждане на канализацията”, каза още столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Жителите на кв. „Димитър Миленков” поставят много разумни искания за общината. Хората бяха много диалогични. Трудно им е – аз видях на място, обиколих и квартала, но те са съвсем наясно кое и в какви срокове може да се случи. Договорихме се да сме в непрекъснат контакт през районния кмет. Аз ще му помагам и ще го контролирам за това, което прави в района, каза Фандъкова.

За сигурността ще се разчита много на СДВР, както и на патрулите, които в момента са там, за да може ситуацията да е спокойна. Хората знаят, че това е в интерес на всички и са го заявили ясно. „Ще продължим да сме в контакт, ще се виждаме – аз съм ги поканила в случай, че има необходимост, да дойдат да се видим по конкретни въпроси. Мисля, че това е правилният път за решаване на който и да е проблем. Приканих ги да говорим конкретно по проблеми, а не изобщо. Когато набележим конкретния проблем, направим план за действие, тогава и по-лесно се намира финансов ресурс и можем да реализираме някои от мерките в сравнително скоро време”, допълни Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Жителите са поели ангажимента да участват активно във всичко, което се прави за квартала, защото то засяга тях и те го разбират. „Много важно е да имаме директния контакт с хората, когато има нередности, да могат да ни информират, а пък ние бързо да реагираме и в края на краищата, тези, които нарушават правилата да бъдат санкционирани по възможно най-бързия начин”, посочи столичният кмет. Според нея е много важно в съзнанието на всички да е, че няма никакво място и нужда от конфронтация между самите хора, че всички заедно трябва да решават конкретните проблеми.

1185 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Граф Монте Кристо

2014.04.26 | 00:09

1
Фандъкова лъже!При нея циганите продават безнаказано цигари на Женският пазар,крадат по градския транспорт-джебчийство,просят по кръстовищата,каруци с миризливи цигани са заляли софийските улици и цапат конски фъшкии,режат безнаказано дървета от Борисовата градина,създадоха гета където сварят,крадат де що сварят и са винаги оправдани,по времето на Герб убиха професор Калоянов,убиха момчето в Овча купел,обират вагоните на гара Подуене,бе въобще да не говорим за тази даскалица подставено лице на Тиквоча!Време е да и изметем милиционерско -мутренската партия и от столицата!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини