Започва ремонт на основни улици в Стара Загора

  • 14 март 2013 10:53

  • 1600
  • 1
Започва ремонт на основни улици в Стара Загора
©

Започна монтирането на новите осветителни тела по централния булевард на Стара Загора „Цар Симеон Велики", в участъка от ул.„Х. Д. Асенов" до бул. „Патриарх Евтимий", съобщава Дарик.

Очаква се до 10 дни да приключи напълно подмяната на базалтовите плочки. Предстои да бъде подновена пътната настилка на булеварда от бившето кино „Ж.Диманов" до пешеходната зона и от бул. „П.Евтимий" до Мототехника. Ще се работи и по озеленяването на булеварда. Стойността на целия ремонт е 1,5 млн. лв. От 18 март започва рехабилитацията на тротоарите по ул. „Ген. Гурко" в Стара Загора. Предвижда се тя да приключи до 18 май. Ще бъдат благоустроени и три околоблокови пространства - на бул. „Хр. Ботев" 126, ул.„В. Левски" №2 и бл. 27 в кв. „Казански". Ще бъдат осигурени паркоместа, джобове за спирките на автобусите, ново осветление и червени пешеходни пътеки, разкриха от общинското ръководство.

Стойността на ремонтните дейности е близо 832 000 лв. Подмяната на тротоарните настилки е част от започналата веднага след приемането на общинския бюджет мащабна строителна програма за подмяна на тротоарните настилки и преасфалтиране на големите улици в централната част - „Ген. Гурко", „Ген. Столетов" и „Хр. Ботев". Намерението на администрацията на кмета Живко Тодоров е градът да придобие изцяло нов, модерен облик.

Изцяло ще бъдат подменени тротоарните плочките на ул.„Иван Шишман" и ул. „Х. Д. Асенов" - около Шесто основно училище. Монтират се камери на важни кръстовища и започва видеонаблюдение и контрол на трафика. Навсякъде ще се изградят нови дъждоприемни шахти. Ремонтните дейности са съгласувани с дейността на ВиК, за да не се налага разкопаване в скоро време. Ремонтите ще се правят на участъци, за да не се затварят едновременно основните градски артерии.

Ремонтиран и снабден с видеокамери е подлезът до магазин „Карфур", предстои ремонт на подлеза до магазин „Баумакс", този в кв. „Три чучура" е в добро състояние, а до Общинска спортна зала „Стара Загора" е засипан и ще бъде превърнат в градинки, тъй като няма акт 16. Детският кът в парк „5 октомври" ще бъде ремонтиран основно. В процес на изграждане в момента са 10-тина детски площадки в различни части на града.

Филип Епитропов
1600 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
tona

2013.04.15 | 13:49

1
А КВАРТАЛ КАЗАНСКИ БЛ 17 КОГА ЩЕ ИМА ДОБЪР И ПРИЯТЕН ВИД ПРЕД ВХОДОВЕТЕ. ТУК ОТ КАКТО Е БЛОК СТАНАЛО ОТ 35 ГОДИНИ НЯМА НИКАКВИ УДОБСТВА ЗА ПАРКИРАНЕ НА КОЛИ И ТАКА КАТО ЧЕТА ЗА БЛОК 27 ТАЙНО СЕ НАДЯВАМ ДА Е НЯКАКВА ГРЕШКА ЧЕ Е ТОВА Е БЛ 17

Добави коментар

Водещи новини