Приятел на Бойко Борисов с незаконно строителство в Морската градина във Варна

  • 11 март 2013 20:43

  • 10885
  • 11
Приятел на Бойко Борисов с незаконно строителство в Морската градина във Варна
© Булфото

Близкият приятел на премиера в оставка Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г - Александър Сталийски, строи в нарушение на закона във варненската Морска градина. Това са констатирали служители на общинската администрация в града след проверка, извършена още на 21 февруари тази година, пише "Капитал".

Информацията за резултатите от проверката бяха оповестени днес, 19 дни след издаването на констативен протокол за извършено нарушение. Фактите от нея стават известни и близо седмица след като кметът на града Кирил Йорданов подаде оставка, след като местната организация на ГЕРБ сне доверието си от него, а областният координатор на партията Иван Портних обясни, че решението е "съгласувано лично с Бойко Борисов".

Според съобщението на общинския пресцентър на 21 февруари служители на община Варна са извършили проверка на строителството в Морската градина, местност "Салтанат" №81. Те са съставили констативен акт, тъй като са установили, че там се извършват строително-монтажни работи в нарушение на Закона за устройство на територията (ЗУТ).

Справка в имотния регистър показва, че собственици на имота са Александър Александров Сталийски и Катя Петрова Сталийска.
Според констатацията на проверяващите строежът, извършван от дружеството "ББК" ООД, се осъществява "в отклонение" от издаденото на 24 октомври миналата година от община Варна разрешение за ремонт на съществуващата вилна сграда.

Установено е и нарушение на предварителното разрешение за ремонт на сградата, издадено от регионалното министерство на 13 юни 2012 г. В него като условия пред собствениците на имота са поставени няколко изисквания, сред които "да не се допуска изменение на външното очертание на съществуващата сграда във вертикално и хоризонтално отношение и да не се допуска изграждането на нови носещи конструкции". Това решение не е било обжалвано.

При проверката, извършена от общинските служители във Варна, е констатирано също, че "въпреки очевидните нарушения строителите от ББК са изградили триметрови фундаменти и са излели плоча, с което са нарушили няколко законови разпоредби".

"Понеже нарушителите не са открити, за да им бъде връчен съставеният от община Варна констативен акт, на 26 февруари 2013 г. е поставено обявление на две места – на таблото в сградата на общината и на строежа. Въпреки това до момента представител на строителя не е дошъл в общината, за да се запознае с констативния акт", пише в съобщението.

Практиката в подобни случаи сочи, че с издаването на такъв акт започва процедура за спиране на строителството. В момента обаче тече законовият седемдневен срок по ЗУТ, в който след връчването на констативния акт може да се направят възражения срещу него. Едва след това заповедта за спиране на строителството ще влезе в сила.

Александър Сталийски е председател на Българската федерация по културизъм, а баща му, който почина през 2004 г., беше министър на отбраната в правителството на Филип Димитров. Според публични изявления на премиера в оставка Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г двамата често играят двойка белот и при това винаги печелят. Строителната фирма "ББК", регистрирана в София, е собственост на Антон Вилхелм Краус (син на бившия транспортен министър в правителството на Иван Костов) и Георги Асенов Георгиев, който е и неин управител, сочи справка с регистъра.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
10885 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
хаа

2013.06.30 | 01:52

11
е той ако му е толко близък приятел щяха да му изкарат разрешително със задна дата даже.....нещо не ми се връзва, аз ще имам цялата власт и ще оставя доказателства ако съм бил агент или пък ще пребутам някой ортак ама няма да му дам документи..
Архитект

2013.06.30 | 01:52

10
Абе вие всичките драскачи червени сте приближени към Станишев и сте нарушили закона като сте си остъклили балконите,как може да уронвате престижа на вожда ви,мамка ви долна!
SAMO GERB

2013.06.30 | 01:51

9
12 май герб с най-много депутати!!!
Радо

2013.06.28 | 08:51

8
Едва ли има някой от Герб да има нещо законно!
сс

2013.06.27 | 19:13

7
смрад,смрад,смрад...и пак смрад,от лайна какво да очакваш-смрад.
Обикновен българин

2013.06.27 | 19:12

6
Ей, ама как са се овъртяли - кат`свински черва са се омотали... Краусчета, Сталийчета и още цяла плеяда мекерета, пардон - синчета на бивши крадци и разбойници, пардон - политици, нагло и безочливо ни обезкървяват! Няма партии, това е каста, паразитираща на гърба на народа...
Hater

2013.06.27 | 19:12

5
Изглеждат кат' пaрсета миришат кат' прасета...

2013.06.27 | 18:04

4
пак комунистите са го построили - БАЛОНА ГЕРБ СЕ СПУКА

2013.06.27 | 18:04

3
Ъ, пръдльо! Туй ли е то страшното престъпление?! Щот си е спестил парици за одиране на кожата от общината. Сега всеки ден ще има заливане с помия! Идат избори ееййй! А виж дет ги изловиха и Костов и Царя и Тройката за ТЕЦ-овете това е новината! За милиарди става дума! Ей тва си е престъпление, ама що предизборно пак!

2013.06.04 | 17:25

2
tej mladi xora deto draskat gore,ako si misljt 4e ste opravjt Balgarij se lagat..ili na oragie ili da bjgat ot taj skapana dargava
KAT

2013.03.12 | 09:29

1
TE NE SA NA KILOMETAR-TE SA NA VSEKI METAR..KAK NE SEDNA DO HEKOI SIROMAH.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини