48 души имат "личен асистент" в Ямбол

  • 18 юли 2011 17:24

  • 572
  • 0
48 души имат "личен асистент" в Ямбол
© Интернет

 Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Предоставянето на социалната услуга започна на 10 януари, като обхванатите потребители са от първите два етапа на проекта. От одобрените 48 ползватели, 5 са самотноживеещи, а 14 са деца. Включени са хора с различни възрасти и заболявания, които ги поставят в невъзможност да се обслужват сами.

По проекта работят със сключени трудови договори и 48 лични асистенти. От тях 23 са на пълен работен ден, а останалите предоставят социалната услуга почасово. Реализирането на услугата "Личен асистент” е съгласно разработен индивидуален план за всеки потребител, съобразен в максимална степен с начина на живот на потребителя.

В хода на проекта е създадена своебразна "банка” за лични асистенти. Общо 142 лица са преминали обучение и имат възможност да предоставят услугата при наличието на одобрени потребители.

Проектът "Подкрепа за достоен живот" се осъществява с подкрепата на оперативна програма "Развитие на човешките ресурси”. И съфинансирането на Европейския социален фонд. Общата му стойност е 221 208 лв.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
572 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини