Шефът на ГДБОП: Атентаторът в Бургас не е искал да се самоубие

  • 06 февруари 2013 10:15

  • 670
  • 0
Шефът на ГДБОП: Атентаторът в Бургас не е искал да се самоубие
©

Не разбирам и не одобрявам поведението на политиците и това, че се месят и изказват за неща, които не влизат в компетенцията им. Така директорът на ГДБОП Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна коментира пред ТВ7 опасенията на опозицията след като Хизбулла беше посочена като организацията, отговорна за атентата в Бургас.

Това е проблемът, нашият труд се обезличава благодарение на някакви политически ангажименти и цели. Това е недопустимо. Това обижда хората, които работят, коментира той. Националната сигурност на всяка една държава е потенциално застрашена, посочи директорът на ГДБОП. Никой не е застрахован от такъв терористичен акт. По неговите думи не бива да се страхуваме, тъй като именно това е идеята на терористичните организации – да всяват страх.

Има предположения, че замисълът на атентатът не е бил той да е самоубийствен. По всяка вероятност извършителят, чиято самоличност все още не е установена, е допуснал грешка. Ако се беше случило това, което се предполага, че е трябвало – тази раница на гърба му да бъде поставена в предната част на автобуса, автобусът да потегли и това нещо да бъде взривено във време на движение – жертвите нямаше да са толкова малко.

Флоров посочи още, че ако това беше станало, нямаше да бъдат намерени никакви улики и следи и разследването щеше сега да е на ниво "кота нула". Заподозрените лица, свързани с Хизбула, посочи още той, се намират на територията на една и съща държава. Флоров многократно подчерта, че "тези обосновани предположения" не са на министър Цветанов, а са плод на усилията от страна на няколко специализирани служби, включително и международни такива.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
670 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини