Камерите по пътищата намалили броя на катастрофите

  • 13 юли 2011 17:56

  • 2379
  • 0
Камерите по пътищата намалили броя на катастрофите
© Булфото

Петров предложи да се даде право на общините да монтират камери по пътищата за своя сметка.

При технически преглед, ако превозното средство не отговаря на изискванията, трябва да бъде спряно - каза той. Увеличаване на състава на Държавната автомобилна инспекция (ДАИ) ще помогне за това, от което българинът най-много се страхува – бъркане в джоба. „Когато се знае, че в България прегледите са като в Германия, едва ли някои ще си позволи да му бъркат в джоба”, каза Петров.
За маркировката по пътищата той каза, че тя се полага всяка есен, но издържа едва няколко месеца.

Георги Петров посочи, че според статистиката над 1,3 млн. души по света загиват всяка година при катастрофи.

По думите на Володя Киров - бивш директор на „Автомобилна администрация”, зад всяко ПТП стои човешка грешка, независимо дали е допусната от водача или е свързана със състоянието на пътната инфраструктура или състоянието на транспортното средство. Човешкият фактор е определящ.

Според Миролюб Столарски - председател на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ), преди да се приложат мерките, които се предлагат от бранша, трябва да се окрупнят фирмите за превози. „Не може с един или два автобуса, фирмата да поддържа механик, доктор, сервиз”, каза Столарски. По думите в момента в България е по-изгодно да караш по-стар автобус, отколкото по-нов, защото цената на билета е една и съща.

Последвайте канала на

2379 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини