Общинският съвет в Ловеч ще решава дали да закрие Дом за деца в града

  • 28 януари 2013 14:39

  • 1473
  • 0
Общинският съвет в Ловеч ще решава дали да закрие Дом за деца в града
© Архив

Дали да бъде закрит Домът за деца, лишени от родителски грижи, ще решава Общинският съвет в Ловеч на сесията си утре /29 януари/. Това е по предложение на кмета на общината Минчо Казанджиев, според което в Защитените пространства към дома ще се разкрие Център за настаняване от семеен тип като държавно делегирана дейност.

Подкрепа за това намерение е заявена от Агенцията за социално подпомагане, според която няма пречка това да стане, защото помещенията на Защитените пространства отговарят на критериите и стандартите за предоставяне на качествени и ефективни социални
услуги за деца и е създадена среда, близка до семейната. В момента Домът за деца, лишени от родителска грижа "Параскева Нейкова" е затворен, тъй като на 9 декември м. г. при възникнал пожар в сградата били нанесени материални щети. Наложило се е децата да бъдат изведени от там.

Кметът Минчо Казанджиев предлага Центърът за настаняване от семеен тип да се разкрие от 1 февруари т. г. с капацитет осем места. В него ще бъдат настанени деца, лишени от родителска грижа, за които в момента са изчерпани възможностите за връщан в биологичното семейство, настаняване при близки и роднини или приемно семейство.

Последвайте канала на

БТА
1473 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини