Митко Пайнера: Ще върна парите, ако мога да угодя на някого

  • 16 януари 2013 10:10

  • 10462
  • 24
Митко Пайнера: Ще върна парите, ако мога да угодя на някого
© Булфото

Близо два милиона лева европари ще получи "Пайнер Медиa" ООД, собственик на телевизия „Планета”. Дружеството бе одобрено като бенефициент по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика". Новината от началото на седмицата разбуни духовете и предизвика редица критични коментари.

Собственикът на „Планета” инж. Митко Димитров все още не е взел европейските милиони. "Има си етап в тази работа, нищо така не е лесно както изглежда отстрани и всички тези коментари, които се правят за усвоени вече пари и дадени пари и така нататък, няма нищо общо с етапността в програмата за усвояването на европейските фондове", каза той в интервю за БТВ.

Собственикът на Пайнер отрече да изхарчи парите за силикон за фолк дивите. Парите са предназначени за високотехнологично развитие на „Планета”, каза той. - Това са камери, обективи с висока резолюция, сървъри, видеопултове, осветление. Дотук ние сме направили огромна инвестиция със собствени сили, собствени средства, но кандидатствахме по този проект за конкурентоспособност и спечелихме. Бяхме шести в реда и нямахме шансове, но се отказаха някои други фирми, които са участвали поради това, че не могат да си финансират програмата и дойде и нашият ред, просто извадихме късмет.

Митко Димитров заяви, че е готов да върне евромилионите, ако с това може да угоди на някого - "за да му бъде по-добре и на цяла България да й е по-добре - готов съм да се откажа от този проект и от тези пари, но техниката и усъвършенстването на качеството на „Планета” го правим с една-единствена цел - да направим така, че да сме по-интересни в ЕС. С инвестицията, която ние правим, привличаме още нови работни места и то високо специализирани хора и то изключително млади хора, заяви той. Той обеща да осигури работа за над 30 души.

"Пари винаги трябват. Немалко пари инвестираме в качество на нашата техника, на телевизиите ни и изобщо, в дейността, която правим, но защо да не ги спечелваме тези пари, като имаме тази възможност", добави той в отговор на нападките, че печели достатъчно добре и държи 80% от музикалния пазар в България.

По отношение на призивите и решенията на театрали и други творци да се вдигнат на бунт срещу финансирането на чалгата Пайнера отговори, че неговото съсловие не им пречи да покажат "техните си театрални умения или каквото там правят. Ние не вземаме от тия, техните пари. Нека те да си направят труда да участват в такива проекти. Ние не сме ги ощетили. Нито сме против тях, както казах, и дори сме готови да се откажем от този проект ,,ако на тях ще им стане малко по-добре. Ние разчитаме единствено на пазара. На никакви протекции - политически или по някакъв друг неточен начин да сме се развили в бизнеса - няма. Правим пазарен продукт и не се срамуваме от това. Този продукт се харесва от милиони хора в България. Тази музика се слуша от всички. И нека да не бъдем някакви изкуствени парвенюта, да декламираме: "О, ама аз тази музика не я слушам"... И по тоя начин да си мислим че сме много велики. Ми че никой не ви задължава да я слушате, бе, хора", категоричен беше той.

Пайнера отрече милионите да му са дадени по партийна линия - защото е член на ГЕРБ. По думите му е още рано да се наемат от неговите изпълнители за концерти покрай изборите. "Ако си плащат, ще дам изпълнител за лице на политическа кампания. Ние сме в комерсиалния бизнес", заяви той.

Той коментира, че не се обижда от отношението към попфолка. "Ако мога да се обиждам от нещо, това е от некомпетентното отношение на обществото към това, което правим. Чалга е пошла дума - тя се е наложила с тоя синдром, но за коя песен се лепва това определение, на пошлост или на чалга", попита инженер Димитров.

"Аз самият съм радетел на естествения чар и подписвайки договор с всеки един изпълнител, искам той да има своя естествен чар, артистично поведение, гласови възможности и така нататък. Но в последствие става едно преекспониране на нещата. Всеки решава по някакъв някак си свой така подход да провокира публиката и феновете си, включително с тези пластични намеси. По принцип аз не съм и против пластичната хирургия, но тя трябва да бъде поднесена с мярка, до границите на естественото, а не фрапиращо - както имаме такива случаи. Затова сме и критикувани. Аз се чувствам неудобно. При такава фрапираща пластична хирургия. И такава намеса. Това е неестествено за мен. Но пазарът си казва своето - защо точно тези изпълнители пазарът не ги отритне, не ги отхвърли, да кажем, а много от хората им се радват. Това е пазар", добави той.

"Аз слушам музиката отпреди 30-40 години. Това ми създава удоволствие. Говорим за старите евъргрийни, за старите хитове, за старата рок музика, за всичко хубаво, което е било преди годините", призна Митко Пайнера.

Последвайте канала на

10462 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар

2014.02.21 | 10:41

24
Целта е да има зрелища, хората да нямат възможност да мислят и ТЕ да си правят каквото искат.
maria

2014.02.21 | 10:40

23
shtial da dade rabota na oshte 30 choveka,da,dobre,mitko,pak shte poviarvame na tazi luja!

2014.02.21 | 10:40

22
НЕ СЛУША ЧАЛГА, А ПРОИЗВЕЖДА ЧАЛГА И ТОВА Е ЛОШО. АКО ЩЕ ПОЛЗВА ПАРИТЕ ЗА ДА ПРОИЗВЕЖДА ЧАЛГА ПО-ДОБРЕ ДА ГИ ВЪРНЕ. И ИЗОБЩО НЕ МОЖЕ ЛИ КАТО Е ИНЖЕНЕР ДА ПОЧНЕ ДА ПРОИЗВЕЖДА НЕЩО ПОЛЕЗНО? ВЕЧЕ ИМА КАПИТАЛ ЗАЩО НЕ ИНВЕСТИРА В НЕЩО РАЗУМНО И ДА МАХНЕ ЧАЛГАТА?

2014.02.21 | 10:40

21
Преди да ме нападнете да Ви кажа, аз чалга не слушам, дори и в нас съм забранил да се слуша чалга. Тези, които са много против чалгата и се ядосват, че ЕК дава пари за популяризирането й... абе вас някой да Ви кара насила да слушате чалга? или да Ви е упрял пушка и Ви принуждава да слушате чалга? Има друг тип музика и това е! Никой не Ви кара насила да слушате чалга!
8

2014.02.21 | 10:39

20
Почти на сила слушаме тази помия! За разлика от другите музикални стилове, точно на този ориенталски боклук, незнайно защо му се осигорява уникален медиен комфорт, в почти всички водещи телевизий и шоу предавания. И това на фона на все повече намалващия интерес към тази порно - ориенталска идиотщина наречена ''фолк музика''!

2014.02.21 | 10:39

17
Напротив, карат ни. Влез във произволно заведение и чуй какво са пуснали.

2014.02.21 | 10:37

7
Тук не става вапрос кои слуша чалга и кои не , става вапрос че парите от евро фонда са отишли не при когото трябва . Митко ПАИНЕРА ги е "спечелил" с подкрепата на някое стабилно рамо.Всичко е МАФИЯ

2013.01.16 | 21:27

1
ИСКАМ ДА ТИ КАЖА, ЧЕ СИ ГАДЕН ЛЪЖЕЦ, ОСВЕН, ЧЕ СИ ПРОСТ ЧОВЕК. ПОЛЗА ОТ ЧАЛГАТА НЯМА И НЕ МИ ИЗЛИЗАЙ С НОМЕРА, КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ДА НЕ СЛУША. ВРЕДНИТЕ НЕЩА СА СИ ВРЕДНИ. ЧАЛГАТА Е ПРОСТОТИЯ И ВРЕДИ НА ХОРАТА. ТОВА ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК МОЖЕ ДА ГО РАЗБЕРЕ, САМО ПРОСТАКА НЕ МОЖЕ ДА ГО РАЗБЕРЕ, ТОЙ ЗАТОВА Е ПРОСТАК.

2014.02.21 | 10:39

19
Чалгата трябва да се забрани защото тя създава простаци, хора без ценности, които пречат на развитието на всяко общество. Чалгата учи на незачитане на закона, на простотия, на вулгарност на лъжа. Това е вредно и това трябва да спре. Едно общество от тъпи, вулгарни, прости, агресивни и лъжливи диваци няма бъдеще. И всеки, който не може да осъзнае това е промит от чалга мозък. Човек се води от своите идеи и съзнание, когато идеите му са просташки и негативни, той е разрушителен простак.
V prevod ot "balgarski"

2014.02.21 | 10:39

18
Az ne yam Layna,no prosto gi predlagam v chalga opakovki
Ivo

2014.02.21 | 10:39

16
Аз само се чудя ние нация слепци ли сме?? Позволяваме на Бойко Дюнера да открадне още парички от еврофондовете за да ги мушне в джоба на друга мутра... Митко Пайнера. Няма значение слушате ли чалга или не, важното е дали живеете в същата държава с тия или не!
valo

2014.02.21 | 10:39

15
ей ало интелегенцията , дето не слуша чалга , знаете ли ,че чалга се е слушала и преди 89 само че сръбска и гръцка , лицемери ,и без тези пари империята Пайнер няма как да изчезне ,защото се слуша тази музика ,повече от всяка друга ,остана да ми кажете ,че слушате опери и оперети , като чуете чалга и почвате да мърдате пръстите на краката , ама я мразели че кой ви кара да я слушате , слушайте Мишо шамара там текстовете са прекрасни ,смешници
niki

2014.02.21 | 10:38

10
AZ 6TE UNI6TOJA IMPERIATA PAINER
niki

2014.02.21 | 10:38

9
AZ SAM NAI GOLEMIA VRAG NA TALIBANSKATA 4ALGA
opsa

2014.02.21 | 10:38

14
Никой не харесва чалгата а само крачмите с такава музика са варвежни!Само поп фолк певиците са тарсени е направете си сами изводите кои е отговорен чалгата да е печеливш безнес.А на г-н М.Димитров (пайнера)му правя ЕВАЛА че е саздал тази машина за пари и работни места ако не беше той някои друг щеше да е.И няма смисал да се завижда на успелите хора а да се учим от тях.
hahaah

2014.02.21 | 10:38

13
не знам с какво ставаш по-умен като слушаш евъргрийн или рок.

Добави коментар

Водещи новини