"Тракия" си има закрита пешеходна зона

  • 13 декември 2012 18:04

  • 1327
  • 0
"Тракия" си има закрита пешеходна зона
©

Район "Тракия" се сдоби снощи с пешеходна зона, при това закрита. "По Коледа наистина стават чудеса", каза и отряза лентата на новата италианска уличка на Пловдив районният кмет Костадин Димитров, Plovdiv24.bg.

"В инфраструктурата на квартала няма предвидена пешеходна улица, за това сега подарявам този закрит пасаж на тракийци. В това защитено от климатичните промени пространство могат да се случват различни културни събития - да се представят книги, да се изнасят представления, да се редят изложби, музиканти да изявяват таланта си", посочи инвеститорът Христо Томов, собственик на фирмата реализирала комплекса "Тракия Плаза", в чийто партер се простира уличката.

Той обясни още, че целият проект е на стойност 12 млн. лева. Освен алея за разходки, в идеалния център на "Тракия", мястото от 3 декара, е и различната шопинг зона на квартала - с магазини, пекарна, детски център, сладкарница, заведение, аптека, банков клон.

Над 400 творци, бизнесмени, юристи, журналисти се възхитиха снощи на новия градски уникат - дългата 50-метра зона е сътворена в духа на Италия през 30-те години - с балконите от ковано желязо, със специфичните фасади на къщите, с настилката - микс от камъни, мрамори и гранити, с цъфналите хортензии, с удобните пейки. Фантазията на завършилата във Флоренция млада дизайнерка Павлина Христева привнася автентично у нас италианския шик и аристократизъм.

Повече от 2 часа гостите се наслаждаваха освен на неповторимия интериор, но и на изпълненията на двата култови за Пловдив състава - виртуозните музиканти от "Интро" и докосващите сърцето танци на формация "Елика".

Последвайте канала на

1327 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини