Наши работници в Израел пожелаха да се върнат в България

  • 16 ноември 2012 17:26

  • 793
  • 0
Наши работници в Израел пожелаха да се върнат в България
© Снимка © gettyimages

Група от 17 български работници, намиращи се в Израел по силата на спогодба за посредничество и временна заетост, подписана между България и Израел, работи на обекти в гр. Нетивот, в непосредствена близост до Ивицата Газа, съобщи пред журналисти говорителят на МВнР Весела Чернева.

Въпреки периодичния ракетен обстрел над града, работниците са получавали досега указания да не прекратяват работа и не са им били осигурени убежища. Те се обадили в българското посолство в Тел Авив и посланикът ги е посетил тази сутрин. Той е установил, че има проблем с тяхната сигурност. Двама от тях са изявили желание незабавно да се върнат в България. Посланикът ги е взел със себе си в Тел Авив и при първа възможност те ще се приберат.

Междувременно са били уведомени Ситуационният център на външното министерство на Израел и дирекция "Гражданска защита", която се ангажирала да направи инспекция на обекта. Молбата на българския посланик е била останалите работници да бъдат преместени на друг, по-отдалечен от Нетивот обект.

Последвайте канала на

БТА
793 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини