България иска да участва в екологичната оценка на ТЕЦ близо до границата с Турция

  • 15 ноември 2012 18:44

  • 509
  • 0
България иска да участва в екологичната оценка на ТЕЦ близо до границата с Турция
©

България ще изпрати официално писмо до турските власти, в което ще поиска да участва в оценката на въздействието върху околната среда на ТЕЦ край турския град Инеада.

Това съобщи министърът на околната среда и водите Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко. "По дипломатически път ще настояваме да се запознаем с екологичните оценки на проекта", увери Караджова, цитирана от БНР.

"Независимо, че Турция не е страна, ратифицирала конвенцията за оценка на въздействие върху околната среда в трансграничен контекст, считаме, че в духа на добросъседството, което развиваме с нашата съседка, ние ще имаме достъп както до доклада за оценка на въздействие върху околната среда, така и в обществените обсъждания, за да изразим нашето становище на България като страна и на гражданите на България, на гражданите на целия бургаски регион. Писмото ще бъде изпратено утре", заяви министър Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко при посещението й в бургаското село Братово.

Проектът за изграждането на топлоелектрическа централа близо до българската граница, предизвика недоволството на жителите на Южното Черноморие.

Последвайте канала на

Десислава Станева
509 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини