15 седмокласници ще се явят на НВО на допълнителни дати

  • 17 юли 2024 16:34

  • 148
  • 0
15 седмокласници ще се явят на НВО на допълнителни дати
© freepik.com

15 седмокласници от осем области на страната са подали заявления за явяване на допълнителните дати за национално външно оценяване – 18 юли (български език и литература) и 19 юли (математика). Изпити ще положат деца, които са били в карантина или в болница в София-град (4), София-област (1), Враца (1), Пловдив(2), Хасково (1) , Ямбол (2), Благоевград (1) и Бургас(3), съобщиха от пресцентъра на МОН.

По инициатива на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков тази година е първата, в която се определя допълнителна дата за националните външни оценявания в 4., 10. и 7. клас за ученици, които по обективни причини не са успели да се явят на редовните.

Подадените заявления след 7. клас по български език и литература са 13, а по математика – 10. Част от учениците ще положат и двата изпита, а други ще се явят само на един. 

Публикуваха резултатите от външното оценяване след 7-и клас

Националните външни оценявания утре и в петък ще се проведат по същия ред като тези на редовните дати. Началото е 9:00 часа в училището, в което учи ученикът. Резултатите ще бъдат обявени на 23 юли, а подаването на заявления за кандидатстване в гимназиите на 25 и 26 юли. За тези ученици ще бъде направено отделно класиране, съобразно свободните места, което ще бъде обявено на 12 август. Ако такива няма учениците ще се приемат над държавния-план прием в съответствие с бала, който са постигнали и физическата среда в училището.

Заявления за явяване на допълнителна дата подадоха трима четвъртокласници, които вече положиха изпитите на 24 юни (български език и литература) и 25 юни (математика). Те бяха от София-област, Враца и Шумен. За националното външно оценяване в 10. клас не бяха подадени заявления.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
148 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини