16 кадети от колежа към Военноморското училище във Варна получиха първо звание

  • 28 юни 2024 11:14

  • 506
  • 2
16 кадети от колежа към Военноморското училище във Варна получиха първо звание
© Булфото (архив)

Общо 16 кадети от Випуск 2024 „Цар Симеон Велики“ на Професионалния старшински колеж към Висшето военноморско училище (ВВМУ) във Варна получиха днес първо старшинско/сержантско звание. Тържествената церемония се проведе пред паметника на патрона на училището Никола Вапцаров в двора на флотската Алма матер.

Първенец на випуска е младши сержант Иван Димитров. Той бе награден с предметна награда – книга на историческа тематика, както и икона на Св. Николай Чудотворец от началника на ВВМУ флотилен адмирал проф. Боян Медникаров.

Той поздрави випуска с успешното му дипломиране и му пожела здраве, щастие, благополучие и попътен вятър.

Висшето Военноморско училище във Варна отбеляза 143 г. от основаването си

От днес почти всички от вас прекрачват прага на сержантския и старшинския корпус на въоръжените сили на Република България, преминавайки в едно ново качество вие поемате нелеката роля да бъдете младите тактически лидери, т.е. вие непосредствено да ръководите дейността на вашите подчинени курсанти, матроси и войници, каза в словото си проф. Медникаров. 

Той пожела на завършващите успешна служба и ги призова да помнят наученото от техните командири и инструктори в колежа. 

На церемонията присъстваха областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева, заместник-кметът на общината Илия Коев, близки и роднини на кадетите от випуска.

Последвайте канала на

Владимир Василев
506 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.28 | 17:37

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.06.28 | 12:01

1
И на какво ще плават , на коритото на баба си ли?

Добави коментар

Водещи новини